Πρόεδρος Σχολής Ψυχολογίας Διδυμοτείχου Ν.Μακρής: “Να το επιλέξουν οι φοιτητές. Θα βρουν ανθρωπιά, επιστήμη, ασφάλεια”

Πρόεδρος Σχολής Ψυχολογίας Διδυμοτείχου Ν.Μακρής: “Να το επιλέξουν οι φοιτητές. Θα βρουν ανθρωπιά, επιστήμη, ασφάλεια”

Το Τμήμα Ψυχολογίας Διδυμοτείχου είναι προγραμματισμένο να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές και φοιτήτριές του τον προσεχή Οκτώβριο και αποτελεί ήδη μια ισχυρή επιλογή σπουδών σε μια από τις πιο περιζήτητες Επιστήμες των τελευταίων χρόνων.

Το πρωί της Τρίτης (02.04.2024) μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Τμήματος Νίκος Μακρής, Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας του ΔΠΘ, αλλά και Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. “Θα βρουν ανθρωπιά, θα βρουν επιστήμη” όσοι επιλέξουν το νεότερο Τμήμα Ψυχολογίας της χώρας Καθώς ήδη λειτουργούν έξι αντίστοιχα Τμήματα Ψυχολογίας σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, το έβδομο που ξεκινάει από φέτος έρχεται να προσθέσει νέες ιδανικότερες συνθήκες σπουδών, καθώς ήδη αξιολογήθηκε με άριστα από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για το πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα και από τη Σύγκλητο του ΔΠΘ.

“Είμαστε πλέον έτοιμοι να μπούμε στο Μηχανογραφικό“, τόνισε ο κ. Μακρής, επισημαίνοντας πως όποιος τώρα επιθυμεί να ακολουθήσει τον κλάδο της Ψυχολογίας και αναζητά τη σχολή που θα φοιτήσει, “σ’ αυτό το Τμήμα θα βρει ανθρωπιά και θα βρει επιστήμη“. Εξήγησε πως: “Έχει ένα Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο είναι συμβατό με τα προγράμματα των υπόλοιπων Τμημάτων Ψυχολογίας, είναι συμβατό όμως και με τις Ευρωπαϊκές Αρχές για τη λήψη του ευρωπαϊκού διπλώματος Ψυχολογίας, αλλά και θα σπουδάσει σε μια περιοχή η οποία είναι ιδιαίτερα φιλόξενη και γεμάτη πολιτιστικά ερεθίσματα ενώ προσφέρει ασφάλεια“.


“Κάθε αρχή και δύσκολη – Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”

Ο κ. Μακρής ερωτηθείς για τη στήριξη του Τμήματος από τη διοίκηση του ΔΠΘ, υποστήριξε ότι εισπράττει από τις Πρυτανικές Αρχές “την πλήρη στήριξη” του νεοϊδρυθέντος Τμήματος, αλλά και από τις επισκέψεις του στο Διδυμότειχο μετέφερε τις εντυπώσεις του: “δεν σας κρύβω ότι αισθάνθηκα πως είναι μια φιλόξενη πόλη που σου δημιουργεί ασφάλεια και ηρεμία“. Υπογράμμισε δε πως “πολύ σημαντική θα είναι και η στάση των Καθηγητών, της Διοικούσας Επιτροπής, της δημοτικής αρχής αλλά και των ίδιων των κατοίκων“, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φιλοξενήσουν σε βάθος τετραετίας περίπου 500 νέους κατοίκους στην πόλη, αρχής γενομένης από το φετινό Οκτώβριο οπότε αναμένονται, αισιοδοξώντας πως όλα θα εξελιχθούν σωστά, τους πρώτους εκατό.

Όλη η Ψυχολογική Κοινότητα γνωρίζει και περιμένει την έλευση του νέου Τμήματος”

Είναι μια καλή συγκυρία που αυτή τη διετία ο κ. Μακρής διατελεί και Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας, καθώς έτσι επικοινωνείται καλύτερα και η δημιουργία του νέου Τμήματος. “Νομίζω ότι οι υποψήφιοι φοιτητές είναι χαρούμενοι που θα δουν ένα ακόμα Τμήμα Ψυχολογίας στο μηχανογραφικό“, ανέφερε ο Πρόεδρος του Τμήματος, επισήμανε όμως πως είναι αναγκαία ακόμη μεγαλύτερη προβολή από όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, είτε από το Δήμο Διδυμοτείχου, είτε από το ίδιο το ΔΠΘ, αλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως τον Ιούνιο προγραμματίζεται μια Ημερίδα στο Διδυμότειχο με καθηγητές Ψυχολογίας από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, όπου “θα γίνει μια προσπάθεια να αγγίξουν ζητήματα που ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό“, όπως είπε. Επιπλέον, μετά την είσοδο των νέων φοιτητών, υπάρχει πρόθεση για μία ακόμη Ημερίδα και με τη συμμετοχή των πρωτοετών περίπου τον Οκτώβριο, που θα είναι και αυτή ανοιχτή στο ευρύ κοινό. “Υπάρχουν πολλά σχέδια“, δήλωσε ο κ. Μακρής, τα οποία θα συμβάλουν στην καλύτερη δυνατή προώθηση του Τμήματος και στη διασύνδεσή του με την κοινωνία.

“Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο θα κερδίσουμε”

“Νιώθω πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, τόσο προς την Ελληνική Ψυχολογική Κοινότητα, τόσο προς τις οικογένειες και τους ίδιους τους υποψήφιους και μετέπειτα φοιτητές, αλλά και προς την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δημοκριτείου, και φυσικά προς την ευρύτερη κοινότητα της Θράκης. Πολύ μεγάλη ευθύνη αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεγάλη αισιοδοξία ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε“, η κατάθεση ψυχής του Νίκου Μακρή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πηγή: radioevros.gr