Τσώνης κατά διοίκησης Τοψίδη: “Αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την πτήση Κύπρου-Αλεξανδρούπολης – Άφαντος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού” (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσώνης κατά διοίκησης Τοψίδη: “Αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει την πτήση Κύπρου-Αλεξανδρούπολης – Άφαντος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολομέτωπη επίθεση κατά της νέας διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το θέμα του τουρισμού και όχι μόνο, εξαπέλυσε χθες ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου Θανάσης Τσώνης,

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, από τους πιο πετυχημένους κατά γενική ομολογία στο συγκεκριμένο πόστο, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM, προχώρησε σε μια σειρά από ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ τόσο για το τουριστικό κομμάτι, όσο και για τις διαδικασίες ανάθεσης έργων από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αποκάλεσε άφαντο το νέο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.Αρχοντή και παράλληλα ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ότι ο Περιφερειάρχης κ.Τοψίδης αρνήθηκε να δοθεί η χρηματοδότηση που είχε συμφωνήσει ο ίδιος για την πτήση που θα πραγματοποιείται από την Κύπρο και συγκεκριμένα την Λάρνακα προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Πτήση που θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί   ο δήμος Αλεξανδρούπολης να καταβάλλει αυτός όλο το ποσό για να μην ακυρωθεί. Είπε συγκεκριμένα ο κ.Τσώνης:

“Εξασφαλίσαμε μια χρηματοδότηση για να γίνει η πτήση από Κύπρο προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και ο νέος Περιφερειάρχης αρνήθηκε να συμβάλλει στην χρηματοδότηση της. Έτσι αναγκάστηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης να βάλει όλο το ποσό προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πτήση”;

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού επεσήμανε ότι είναι άφαντος ο “διάδοχος” του και από τις τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και από συναντήσεις, συσκέψεις με τους ανθρώπους του τουρισμού σε όλη την Περιφέρεια. Αντίθετα στη θέση του ταξιδεύουν στο εξωτερικό Αντιπεριφερειάρχες πο δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα στον συγκεκριμένο τομέα. «Τελείωσε η περίοδος χάριτος και θέλω να χτυπήσομε λίγο το καμπανάκι του κινδύνου γιατί βλέπουμε πράγματα τα οποία η νέα διοίκηση αλλιώς τα δήλωνε στην αρχή και αλλιώς εξελίσσονται στην πορεία.

Υπάρχει ένα θέμα στην αντιμετώπιση του τουριστικού προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μάλιστα στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο έκανα ερώτηση μου στον Περιφερειάρχη ποιος είναι τελικά ο ρόλος του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού; Με ρωτάτε ποιος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης αυτός. Χαίρομαι που μου κάνετε την ερώτηση ποιος είναι. Αυτό σημαίνει ότι δεν τον ξέρετε καν, δεν έχει εμφανιστεί καθόλου. Δεν μιλάμε για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, για το νησί της Σαμοθράκης μια και είμαστε στον Έβρο, αλλά γενικότερα δεν συμμετέχει σε καμιά έκθεση απόλ αυτές που γίνονται του εξωτερικού.

Είχαμε κατηγορηθεί ότι πάμε στις εκθέσεις του εξωτερικού ως τουρίστες, αλλά οι εκθέσεις αυτές όχι μόνο συνεχίζονται να γίνονται, αλλά τώρα πηγαίνουν σε περισσότερες. Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης όμως είναι άφαντος και δεν συμμετέχει πουθενά, ενώ πηγαίνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα πάνω στο κομμάτι και τελικά εγώ ζητάω να μάθω ποιος είναι ο ρόλος του. Τι εξυπηρετεί όταν δεν πηγαίνει πουθενά, δεν κάνει συναντήσεις, δεν κάνει συσκέψεις με τους παράγοντες του τουρισμού και δεν συμμετέχει σε καμιά έκθεση. Αντ αυτού πηγαίνουν άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα. Εντεταλμένοι σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρψες. Ο κ.Αρχοντής είναι από την Θάσο αλλά δεν πηγαίνει πουθενά και είναι άφαντος”.

Τι έγινε με τα αντιπλημμυρικά στα Λουτρά;

Φώναξαν μόνο τρεις εταιρείες, δόθηκε έκπτωση… 5,3%

Επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου επανέλαβε όσα ανακοίνωσε επίσημα η παράταξη του για την διαδικασία που επέλεξε η περιφερειακή αρχή του Χριστόδουλου Τοψίδη για έργα εκατομμυρίων ευρώ. Με χρήση της διαδικασίας έκτακτης ανάγκης όπου κάλεσαν μόνο τρεις εταιρείες και δόθηκε έκπτωση 5,3%, όταν η προηγούμενη διοίκηση Μέτιου έκανε διαγωνισμούς και δινόταν εκπτώσεις 40% και πάνω. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Θανάσης Τσώνης:

“Να πούμε για έργα τα οποία έχουν προκηρυχθεί, όπως τα αντιπλημμυρικά στα Λουτρά τα οποία με την διαδικασία της έκτακτης ανάγκης φωνάξανε μόνο τρεις εταιρείες οι οποίες έδωσαν μεγαλύτερη έκπτωση της τάξης του 5,3%; Όταν εμείς τα έργα τα κάναμε με διαγωνισμό και οι εκπτώσεις ήταν 40 με 50%;”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΩΝΗ ΚΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΨΙΔΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Παράταξη Μέτιου: Καταγγέλει την διοίκηση Τοψίδη για εξωφρενικά χαμηλές εκπτώσεις σε έργα εκατομμυρίων ευρώ