ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τυχαία αγνόησαν Καλακίκο; ο “ανίκανος” (κατά Τσώνη) Ρωμύλος και ο “τσακωμός” της Φανής

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Τυχαία αγνόησαν Καλακίκο; ο “ανίκανος” (κατά Τσώνη) Ρωμύλος και ο “τσακωμός” της Φανής

Χυδαία βρισίδια στη Βουλή, μπουνιές μεταξύ βουλευτών, συλλήψεις και χειροπέδες, αλλά και επισκέψεις στον Έβρο υποψήφιων Ευρωβουλευτών, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εμάς όμως θα ασχοληθούμε για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Παρακολουθώντας την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις θα έλεγε κάπ0ιος) που περιείχε την διαδικασία της λογοδοσίας, κατάλαβα ότι τελικά όλα έχουν την εξήγηση τους. Γιατί με προβλημάτιζε κάτι από την προηγούμενη εβδομάδα και προσπαθούσα να δώσω κάποια εξήγηση.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Σχοινάς στην Δαδιά

Στην επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά στο δάσος της Δαδιάς, με αφορμή την παρουσία του στον Έβρο, είδα στις ότι τον συνόδεψε εκεί ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, που τον ενημέρωσε προφανώς και για την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και για τις διαδικασίες αποκατάστασης των τεράστιων ζημιών.

Μαζί με τον Εβρίτη Περιφερειάρχη, είδα από τις φωτογραφίες που δημοσεύθηκαν, ότι βρίσκονταν και δυο Αντιπεριφερειάρχες επίσης από το νομό, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στέλιος Κατσογριδάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού Φανή Μπαχαρίδου.

Αν και οι δυο δεν έχουν αρμοδιότητες που άπτονται τις πυρκαγιάς και των ενεργειών αποκατάστασης, αφού μάλλον ο Αντιπεριφερειάχης Υποδομών, ο επίσης Εβρίτης Κώστας Βενετίδης θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί, αλλά αυτός μάλλον θα ήταν απασχολημένος με τα… κουνούπια και τους ψεκασμούς, που είναι αρμοδιότητα του.

Δεν κάλεσαν τον δήμαρχο Σουφλίου

Έμαθα ότι σ6την περιοχή βρισκόταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός, αλλά ήταν απασχολημένος στη Δαδιά με κάποια άλλα ζητήματα. Γι’ αυτό και απουσίαζε από την φωτογραφία. Έμαθα όμως ότι βρισκόταν κανονικά λίγο αργότερα στο γεύμα που παρατέθηκε σε ταβέρνα της Δαδιάς προς τον κ.Σχοινά, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Σε αυτό βρισκόταν ο κ.Τοψίδης με τους τρεις Αντιπεριφερειάρχες και τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε., ενώ υπήρχε και μια κενή καρέκλα που περίμενε τον καταγόμενο από την Δαδιά Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μιχάλη Πιτιακούδη, ο οποίος όμως αν και τον περίμεναν επί πολύ ώρα όλοι, τελικά δεν εμφανίστηκε, αφού είχε επαγγελματικές υποχρεώσεις ως χειρούργος γιατρός στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξαδρούπολης.

Αλήθεια, ο δήμαρχος Σουφλίουυ Παναγιώτης Καλακίκος που ήταν; Επισκέφθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το δάσος Δαδιάς που ανήκει στον Δήμο του, αυτός βρισκόταν όλες τις ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς εκεί, γνωρίζει πολύ καλά τι ενέργειες αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη και πιες εκκρεμότητες υπάρχουν και απουσίαζε;

Αp’ ότι έμαθα, δεν του τηλεφώνησε κανείς και δεν κλήθηκε, όχι στο φαγητό, αλλά στην ενημέρωση προς τον κ.Σχοινά. Θα μου πείτε, ούτε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαδιάς Ηλία Βίντση είδαμε στις δημοσιευμένες φωτογραφίες, αλλά αυτός έτσι και αλλιώς μένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη όπου και εργάζεται.

Επισημαίνω το τελευταίο, γιατί άκουσα πρόσφατα τον υποψήφιο δήμαρχο Σουφλίου Σταμάτη Τσιακίρη, με τον συνδυασμό του οποίου εκλέχθηκε ο κ.Βίντσης, να λέει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο δήμαρχος Σουφλίου,

Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μένουν στην Αλεξανδρούπολη. Ο Αποστόλης ο Δαβής πάντως εκεί έμενε και όταν τον είχε συνάδερφο του στην παράταξη Πουλιλιού αλλά τότε δεν θυμάμει να ενοχλούνταν ο κ.Τσιακίρης. Όσο για την ουσία, τα ίδια έλεγε και προεκλογικά και ο Καλακίκος πήρε σχεδόν 60% από την πρώτη Κυριακή.

Τον αγνόησαν επειδή δεν τους στήριξε;

Τον δήμαρχο Σουφλίου όμως γιατί δεν τον κάλεσε στην επίσκεψη Σχοινά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ; Το ξέχασε; Δεν το θεώρησε απαραίτητο; Γιατί στο χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο άκουσα τον κ.Τοψίδη να λέει διάφορα, απαντώντας στον Βασίλη Δελησταμάτη, περιφερειακό σύμβουλο του Χρήστου Μέτιου και μόνιμο κάτοικο Δαδιάς.

Όχι απλά άφησε αιχμές για την προεκλογική στάση του κ.Καλακίκου, αλλά είπε ξεκάθαρα και μάλιστα τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα να καταγραφεί στα πρακτικά, ότι ο δήμαρχος Σουφλίου στήριξε στην Περιφέρεια την υποψηφιότητα Δελησταμάτη και την παράταξη Μέτιου.

“Πρώτον, είστε καλός δικηγόρος του κ.Καλακίκου. Ανταποδίδει την στήριξη σας. Το λέω δημοσίως ιαι ας καταγραφεί στα πρακτικά” είπε αρχικά. Στη συνέχεια μάλιστα; προχώρησε ακόμα περισσότερο, αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο ανακατασκευής, ασφαλτόστρωσης δρόμου 21 χιλιομέτρων Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού που έβγαλε από την απομόνωση τους κατοίκους χωριών του ορεινού όγκου, όπιο συνέβαλλε και η Περιφέρεια.

“Είναι ασφαλτικά έργα τα ξέρω καλά. Τα  παρακολοθούσα, αντιπολίτευση ήμουν. Όλες τι φιλίες, συνεργασίες που είχατε. Ποιοι σας στήριξαν στην πρώτη υποψηφιότητα το 2023. Δήμαρχος Προσοτσάνης και… ΑΥΤΟΣ”. Ο αυτός προφανώς είναο ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Δεν ξέρω αν αυτές οι απόψεις του κ.Τοψίδη έπαιξαν ρόλο και δεν κάλεσε τον δήμαρχο Σουφλίου στη Δαδιά κατά την επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά. Όσα είπε πάντως χθες βράδυ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γεννούν σίγουρα ερωτηματικά για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον κ.Καλακίκο και τον Δήμο Σουφλίου η νέα περιφερειακή αρχή.

Μήπως δεν τον θέλει ο Πουλιλιός;

Οι δημότες του Σουφλίου και όλης της περιοχής, ελπίζουν πάντως πως ο Περιφερειάρχης, που είναι και… γαμπρός στην “πόλη του μεταξιού”, δεν θα λειτουργήσει σε καμιά περίπτωση ρεβανσιστικά στις αποφάσεις που θα παίρνει για έργα και αιτήματα του Δήμου Σουφλίου.

Όσο και αν ο Αντιπεριφερειάρχης του στον Έβρο ο Βαγγέλης Πουλιλιός, ακόμα δεν μπορεί να αποδεχθεί και να χωνέψει ότι το 2019 έχασε από τον Καλακίκο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να επηρεάζει ή να επηρεάσει αρνητικά τον Χριστόδουλο Τοψίδη απέναντι στον δήμαρχο Σουφλίου, αλλά κυρίως στην περιοχή αυτή.

Άλλωστε ο κ.Πουλιλιός δείχνει σε άλλες περιπτώσεις ότι ξεχνάει τις παλιές… κόντρες, αντιπαραθέσεις και προσωπικές διαφορές. Κι αυτό φαίνεται στην περίπτωση του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Μπορεί παλαιότερα, όταν ο κ.Πουλιλιός εργαζόταν στο ξενοδοχείο της οικογένειας Χατζηγιάννογλου να μην έφυγε με τον καλύτερο τρόπο, όπως λένε όσοι θυμούνται εκείνη την εποχή, αλλά τώρα έχουν καλές σχέσεις οι δυο τους.

Ο “ανίκανος” Ρωμύλος κατά Θανάση Τσώνη

Επισκέπτεται το Διδυμότειχο, συζητάει με τον “ανίκανο” σύμφωνα με ραδιοφωνικές δηλώσεις του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και νυν περιφερειακού συμβούλου Θανάση Τσώνη, δήμαρχο Διδυμοτείχου, και φωτογραφίζεται μαζί του και δηλώνει πως θα βοηθήσει να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και την περιοχή.

Το κάνει βέβαια λίγο… άγαρμπα, όπως στην περίπτωση της κλειστής γέφυρας του Ερυθροποτάμου, αλλά έτσι είναι το στυλ του Βαγγέλη. Η ουσία είναι ότι ο κ.Χατζηγιάννογλου, τον οποίο ο κ.Τσώνης κατηγόρησε πως προσπαθεί να δικαιολογήσει την δική του ανικανότητα για έργα του Δήμου Διδυμοτείχου που δεν προχώρησαν και προβλήματα που δεν λύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ρίχνει τις ευθύνες στον πρώην Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Ότι πήγαινε μόνο για φωτογραφίες στο Διδυμότειχο, ότι δεν τον δεχόταν στο γραφείο του και άλλα τέτοια. Όμως και στην πρόσφατη επίσκεψη του νέου Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη και Αντιπεριφερειαρχών του, στο δελτίο Τύπου μόνο φωτογραφίες και γενικές αναφορές διαβάσαμε από τον Δήμο Διδυμοτείχου. Όχι κάτι συγκεκριμένο.

Σχεδόν όλα τα έργα σε εξέλιξη είναι… Μέτιου

Το φοβερό είναι, ότι σε δική του συνέντευξη και στους δυο ραδιοφωνικούς σταθμούς τη Αλεξανδρούπολης, τα έργα που ανέφερε ο κ.Χατζηγιάννογλου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή Διδυμοτείχου, είναι σχεδόν με αποφάσεις και χρηματοδοτήσεις του κ.Μέτιου. Από το τέμενος Βαγιαζήτ, τα έργα στο δημοτικό στάδιο, τα αναχώματα, έστω και με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Το ίδιο και η ανάδειξη της Πλωτινόπολης, η ανάδειξη του Κάστρου, αλλά και η ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων για την οποία του δόθηκαν τα χρήματα, αλλά ο δήμος Διδυμοτείχου με τα πολλά προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών του δεν μπόρεσε να ξεκινήσει.

Όσο για την κλειστή γέφυρα και τις διαβεβαιώσεις του πως επί θητείας Τοψίδη θα ανοίξει και επί Μέτιου δεν έγινε τίποτα, στη συνέχεια δήλωσε πως θα γίνει νέα μελέτη για να διαπιστωθεί αν μπορεί να διορθωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία ή θα πρέπει να γκρεμιστεί και να γίνει καινούργια.

Όλα αυτά ενώ ξέρει πως υπήρξε μελέτη από την Περιφέρεια που ξεκαθάρισε ότι η γέφυρα είναι επικίνδυνη και πρέπει να γκρεμιστεί για να κατασκευαστεί καινούργια. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την ευθύνη και θα υπογράψει για να ξαναλειτουργήσει.

Δεν πήγε ο Ρωμύλος ούτε στην επίσκεψη Δένδια

Όσο γι αυτό που τον κατηγόρησε ο Θανάσης Τσώνης, ότι ο δήμαρχος Διδυμοτείχου δεν πήγαινε στις συναντήσεις και συσκέψεις με υπουργούς όπου λαμβάνονταν αποφάσεις και συζητούνταν προβλήματα και λύσεις, αποδείχθηκε περίτρανα και πρόσφατα.

Ήρθε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην Ορεστιάδα για να θεμελιώσει τα νέα ΣΟΑ, αλλά ο κ.Χατζηγιάννογλου δεν πήγε, αν και στον Δήμο Διδυμοτείχου επίσης θα κατασκευαστούν και μάλιστα παραχώρηση στο υπουργείο οικόπεδο γι’ αυτό.

Θα ήταν μια καλή ευκαιρία, να του ζητήσει κατ ιδίαν ενδεχομένως, κάποια… ανταλλάγματα από τις ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο, για την κίνηση καλής θέλησης του Δήμου. Φαίνεται όμως ότι είχε κάποια άλλη, σοβαρότερη δουλειά και δεν βρέθηκε στην Ορεστιάδα.

Πήγε πάντως ο συνάδερφος του Παναγιώτης Καλακίκος από το Σουφλί, ζήτησε επιτακτικά από τον κ.Δένδια να κατασκευαστούν και στον Δήμο του στρατιωτικές κατοικίες που δεν προβλέφθηκαν αρχικά και εξασφάλισε την διαβεβαίωση πως αυτό θα διορθωθεί. Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι γιατί στο Σουφλί γίνονται έργα τόσων εκατομμυρίων.

Τον έκανε… μπαρούτι η Φανή Μπαχαρίδου

Δεν φτάνει η… πλάκα από τον Μιχάλη Πιτιακούδη, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες το βράδυ, αν πήγε στο Buddha-Bar του Παρισιού κατά το ταξίδι της στην κοσμοπολίτικη γαλλική πρωτεύουσα, η Φανή (και όχι Φάνη όπως την γράφουν ορισμένοι, Φάνη είναι μόνο η Πετραλιά) Μπαχαρίδου κατάφερε να εκνευρίσει σήμερα και τον Σταύρο Αποστολίδη.

Την έβγαλε στην εκπομπή του στον Status Fm να συζητήσουν για όσα της καταλόγισε η αντιπολίτευση στην συνεδρίαση λογοδοσίας και τον… έβγαλε από τα ρούχα του με την συμπεριφορά της. Καλά που δεν είσε μπροστά του στο στούντιο ο Αποστολίδης τίποτα… συναλλαγματικές, να τις σκίσει από τα νεύρα του.

Ο διάλογος πάντως όταν τον έφτασε στο… αμήν με την στάση της, είναι απολαυστικός

Ο… Ναρκαλιευτής