Επίσημα από χθες η θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά στο Μουσείο GardeRobe Manneken Pis των Βρυξελλών

Η θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά δεσπόζει επίσημα από χθες στο διάσημο Μουσείο “GardeRobe MannekenPis” των Βρυξελλών, στην καρδιά της Ευρώπης.

Στο γοητευτικό και με τεράστια επισκεψιμότητα μουσείο της βελγικής πρωτεύουσας, που είναι αφιερωμένο στα ρούχα και τα αξεσουάρ του Manneken Pis, του διάσημου αγάλματος που δεσπόζει στο συντριβάνι Manneken-Pis και το επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, τοποθετήθηκε το άγαλμα ντυμένο με την παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά, την οποία δώρισε το 2022 ο εξαιρετικός Σύλλογος Θρακιωτών Βρυξελλών, σε μια ειδική και συγκινητική εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Βρυξέλλες: Θρακιώτικα χτύπησε και… ντύθηκε σήμερα η “καρδιά” της Ευρώπης, σε μια συγκινητική εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Στο μουσείο GardeRobe MannekenPis που στεγάζεται σε ένα κτήριο του 17ου αιώνα σε κοντινή απόσταση από το διάσημο συντριβάνι, το άγαλμα του… Θρακιώτη Manneken-Pis βρίσκεται στην πτέρυγα Γεωγραφικές τοποθεσίες: Ρούχα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Από την Ελλάδα μάλιστα είναι μόνο η στολή του Εύζωνα και η παραδοσιακή θρακιώτικη φορεσιά. 

Οι χιλιάδες καθημερινά και εκατομμύρια επισκέπτες της πρωτεύουσας του Βελγίου κάθε χρόνο, θα μπορούν πλέον να θαυμάζουν στο μουσείο «Γκαρνταρόμπα του Μάνεκεν Πις» στα εκατοντάδες πολύχρωμα κοστούμια που, κατά περιόδους, χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να ντύσουν ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα των Βρυξελλών: το Μάνεκεν Πις και την θρακιώτικη φορεσιά.

Θερμά συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στην Διοίκηση και όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών, για την πρωτοβουλία που πήραν το 2022 και πλέον η θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά προβάλλεται ΄παγκόσμια σε εκατομμύρια επισκέπτες και όχι μόνο μέσω του διάσημου αγάλματος MannekenPis των Βρυξελλών και του Μουσείου της βελγικής πρωτεύουσας.