Ορεστιάδα: Αντιδράσεις έφερε η απόφαση του Κοσμήτορα Σ.Γαλατσίδα ν’ απαγορεύσει τον ετήσιο χορό της Χ.Ο.Φ.Ο

Ορεστιάδα: Αντιδράσεις έφερε η απόφαση του Κοσμήτορα Σ.Γαλατσίδα ν’ απαγορεύσει τον ετήσιο χορό της Χ.Ο.Φ.Ο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους φοιτητές της Ορεστιάδας και όχι μόνο, η απόφαση του Κοσμήτορα των Σχολών Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, να απαγορεύσει τον ετήσιο χορό της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Ορεστιάδας.

Όπως είναι γνωστό, χρόνια τώρα και επί ημερών στην θέση του Κοσμήτορα του κ.Γαλατσίδα, τέτοιο καιρό η Χ.Ο.Φ.Ο. σε συνεργασία με όλους τους φοιτητές αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους της Ορεστιάδας, διοργάνωνε τέτοια εποχή τον ετήσιο χορό της στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα.

Φέτος όμως ο Κοσμήτορας αποφάσισε, επικαλούμενος εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΔΠΘ αλλά και κάποια νομικές διατάξεις, να μην δώσει την άδεια διεξαγωγής του χορού “για λόγους ασφαλείας” όπως αναφέρεται στην απόφαση, αλλά και κάποια οικονομικά ζητήματα. Η απαγόρευση όμως του ετήσιου χορού, που αποτελούσε ένα σημαντικό  γεγονός για την φοιτητική κοινότητα της Ορεστιάδας και όχι μόνο, προκάλεσε αντιδράσεις και έντονη δυσαρέσκεια. Οι φοιτητές αναφέρουν ότι πριν λίγες ημέρες παρόμοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα μέσα στον χώρο της φοιτητικής λέσχης του ΑΠΘ. Όπως σχολιάζουν, εκεί δεν ίσχυαν οι συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου που επικαλείται ο κ.Γαλατσίδας;

Παρέμβαση του πρώην Κοσμήτορα Σπυρίδωνα Κουτρούμπα

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί η “χρυσή τομή” και να πραγματοποιηθεί τελικά ο ετήσιος χορός της Χ.Ο.Φ.Ο, υπήρξε παρέμβαση από τον πρώην Κοσμήτορα των δύθο Σχολών του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα, τον κ.Σπυρίδωνα Κουτρούμπα, ο οποίος έγραψε στην προσωπική του σελίδα:

“Η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας έχει, αναμφισβήτητα, σημαντική συμβολή στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας.
Πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να δοθεί η άδεια για την διοργάνωση του ετήσιου χορού της στον χώρο του Πανεπιστημίου, έστω και την τελευταία στιγμή”.
Ας ελπίσουμε να βρεθεί τελικά η λύση και να πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Ορεστιάδας , την οποία περιμένουν όλοι.