Πρόκληση: Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Ακαϊντίν του Παναθηναϊκού ανέβασε story τον Κεμάλ, ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων

Πρόκληση: Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής Ακαϊντίν του Παναθηναϊκού ανέβασε story τον Κεμάλ, ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων

Σοβαρό θέμα προέκυψε χθες με τον ποδοσφαιριστή Ακαϊντίν του  Παναθηναϊκού , αφού Τούρκος στόπερ που είναι δανεικός από την Φενέρμπαχτσε στους «πράσινους», προέβη σε μια τεράστια πρόκληση.

Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έκανε μια ανάρτηση για τον Κεμάλ Ατατούρκ στα social media, ανήμερα της ημέρας μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και υπέρ του Κεμάλ, που ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την ανελέητη σφαγή 353.000 Ελληνοποντίων.

Για τους Τούρκους αυτή η μέρα θεωρείται ημέρα μνήμης για τον Κεμάλ Ατατούρκ, καθώς και γιορτή της νεολαίας και του αθλητισμού. Φυσικά ως ποδοσφαιριστής ελληνικής ομάδας, η οποία μάλιστα είχε κάνει τη δική της ανάρτηση για τη μνήμη που δε «σβήνει» αναφορικά με τους Έλληνες του Πόντου που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους, θεωρήθηκε πρόκληση η κίνηση αυτή.

Πολλοί φίλοι του «τριφυλλιού» ανέφεραν το γεγονός στα social media, ζητώντας μάλιστα την άμεση αποχώρηση του ποδοσφαιριστή. Αυτό που έγινε τελικά για αρχή, ήταν να «κοπεί» απ’ την αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έτσι κι αλλιώς ο Ακαϊντίν θα αποχωρήσει καθώς λήγει ο δανεισμός του με το τέλος της σεζόν.

Ο Τούρκος αμυντικός που ήρθε στον Παναθηναϊκό μετά από εισήγηση του Φατίχ Τερίμ ανέβασε story μια φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ, του ανθρώπου που σχεδίασε κι εκτέλεσε τη Γενοκτονία των Ποντίων στις 19η Μαΐου.

Ακολουθούν μερικές από τις αντιδράσεις των φίλων του Παναθηναϊκού::