Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάστηκε η νέα, ανακαινισμένη, όμορφη πλατεία των Λουτρών (φωτορεπορτάζ)

Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάστηκε η νέα, ανακαινισμένη, όμορφη πλατεία των Λουτρών (φωτορεπορτάζ)

Η νέα, ανακαινισμένη πλατεία στα Λουτρά, που αποτελεί πραγματικό στολίδι για το χωριό και μια καλή ευκαιρία για ανταμώματα, εγκαινιάστηκε χθες.

Αμέσως μετά τον εσπερινό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Ιερό Ναό του χωριού, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ως την πλατεία.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πλατείας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, παρουσία των Αντιδημάρχων Τραϊανούπολης Μπάμπη Παντελίδη, Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ναϊτίδη, Λαϊκών Αγορών Γιάννη Μπατμανίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήαστου Γκουγκουλάκη, του Προέδρου της της ΔΕΥΑΑ Χαράλαμπου Μιχαηλίδη, του Προέδρου της ΤΙΕΔΦΑ Τάσου Σεραφειμίδη, της δημοτικής συμβούλου και πρώην Αντιδημάρχου Τραϊανούπολης Ελένης Ιντζεπελίδου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και πλήθος κόσμου.
Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μιλώντας μετά τα εγκαίνια αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο έργο που υλοποιήθηκε κατά την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής.
Τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης “Χρόνης Αηδονίδης”, ο Πολιτιστικος Σύλλογος Παλαγίας “Μέγας Αλέξανδρος” και ο Σύλλογος Λαδιωτών Αλεξανδρούπολης.
Οι κυρίες του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λουτρού φρόντισαν για τα εδέσματα και την άψογη φιλοξενία!
Το έργο ήταν προϋπολογισμού 369.035,76 € με ΦΠΑ, με τίτλο «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας-χώρου πρασίνου στον οικισμό Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης»
Το έργο περιλάμβανε αναβάθμιση του χώρου που αποτελεί την κεντρική πλατεία του οικισμού Λουτρών.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης του χώρου με σεβασμό προς τον υπάρχοντα τρόπο χρήσης και λειτουργίας και αναδεικνύοντας τα υπάρχοντα και ενδιαφέροντα στοιχεία:
•Δημιουργία μιας ιδιαίτερης και χαρακτηριστικής γεωμετρίας στον χώρο με προσβάσεις και άξονες σύνδεσης, αναδεικνύοντας τη λειτουργία και τα στοιχεία ενδιαφέροντος της πλατείας και του περιβάλλοντα και παρακείμενου σε αυτήν χώρου, διορθώνοντας τις αστοχίες και ελλείψεις της υπάρχουσας κατάστασης.
•Διατήρηση της διαφοροποίησης των λειτουργιών της πλατείας σε χώρο εκδηλώσεων και χώρο πρασίνου.
•Ανάδειξη της παρουσίας και σημασίας του κεντρικού μεγάλου πλάτανου με τη διεύρυνση του παρακειμένου σε αυτόν χώρου και τη δημιουργία καθιστικών με επένδυση πέτρας και τοποθέτησης ξύλινων πάγκων.
•Μετακίνηση του μνημείου Ηρώων σε θέση που προέκυψε από τον νέο σχεδιασμό αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον που του αναλογεί.
•Δημιουργία ραμπών προσβασιμότητας στην πλατεία, για όλους τους χρήστες.
•Διατήρηση και ανάδειξη της θέσης των υπαρχόντων κρουνών από πωρόλιθο και ενεργοποίηση της λειτουργίας τους, δημιουργώντας έναν χώρο ξεκούρασης και συνάντησης, με την κατασκευή καθιστικών με επένδυση πέτρας και τοποθέτησης ξύλινων πάγκων και δαπεδόστρωση με κυβόλιθους.
•Κατασκευή πέργκολες με πέτρινες φυσικές επενδύσεις και χρήση μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων με υποκείμενα καθιστικά, που θα πλαισιώνουν τον χώρο εκδηλώσεων, και κατασκευή πέργκολας με επένδυση πέτρας και χρήση μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων, που θα ορίζει και θα κάνει πιο διακριτή την κύρια είσοδο στο χώρο της πλατείας.