Κώστας Γκατσιούδης: Ασέβεια, ούτε εκκίνηση, ούτε απονομή ζήτησαν στον Αγώνα Κάστρου Διδυμοτείχου απ’ τον Ολυμπιονίκη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Κώστας Γκατσιούδης: Ασέβεια, ούτε εκκίνηση, ούτε απονομή ζήτησαν στον Αγώνα Κάστρου Διδυμοτείχου απ’ τον Ολυμπιονίκη, Παγκόσμιο Πρωταθλητή

Ο 6ος Αγώνας Κάστρου Διδυμοτείχου πραγματοποιήθηκε και φέτος προχθές Κυριακή, με αρκετές συμμετοχές δρομέων κάθε ηλικίας, δίνοντας μια αθλητική, ευχάριστη νότα στην πόλη που γιόρταζε τα “Ελευθέρια 2024”.

Το Evros-news.gr ήταν το μοναδικό ΜΜΕ του Έβρου που κάλυψε με ζωντανές συνδέσεις το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δεν θα μπορούσε όμως να μην αναδείξει ένα… μελανό σημείο των διοργανωτών, μια πραγματική ασέβεια τους, η οποία σε όποιους λόγους να αν οφείλεται είναι απαράδεκτη. Κι επίσης ενδεικτική γιατί η πόλη του Διδυμοτείχου έχει πάρει την κατηφόρα εδώ και αρκετά χρόνια και αποπνέει τουλάχιστον στασιμότητα και μιζέρια, αν όχι οπισθοδρόμηση. Όταν δεν σέβεσαι ανθρώπους οι οποίοι σε διαφήμισαν ως αθλητές στα πέρατα του κόσμου και ακούγονταν επί χρόνια το Διδυμότειχο από τις εμφανίσεις και διακρίσεις τους αλλά και συνεχίζει να ακούγεται όταν γίνεται αναφορά στον Γκατσιούδη, μοιραία έρχονται όλα αυτά.

Στον χώρο του αγώνα βρισκόταν από νωρίς ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης. Νωρίτερα εκπροσωπώντας την Πυροσβεστική στην οποία υπηρετεί, παρέστη στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και πήγε σπίτι, φόρεσε την αθλητική εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος, αυτήν που τίμησε σε Ολυμπιάδες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φέρνοντας μετάλλια και διακρίσεις στην χώρα μας, επέστρεψε και κάθισε με έναν φίλο του στον χώρο δίπλα στους εθελοντές. Μόνο που οι διοργανωτές του συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν… αόρατος.

Δεν έκριναν σκόπιμο να τον καλέσουν αρχικά για να δώσει αυτός την εκκίνηση του αγώνα των 10 και 5 χιλιομέτρων. Αντίθετα, την εκκίνηση με την κόρνα έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού Στέλλα Θεοδοσίου, μαζί με τον Βασίλη Τουτουντζή, ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Ποιος είναι άλλωστε ο καταγόμενος από το Διδυμότειχο μοναδικός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κώστας Γκατσιούδης, που θα τον καλέσουν ενώ είναι παρών, να δώσει την εκκίνηση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός που διοργανώνει ο δήμος Διδυμοτείχου, μπροστά στην κυρία Αντιδήμαρχο και τον κύριο Ειδικό συνεργάτη του δημάρχου;

Μάλιστα, ενώ κρατώντας μικρόφωνα ήταν παράλληλα και παρουσιαστές της εκδήλωσης, εγώ τουλάχιστον  δεν άκουσα να κάνουν την παραμικρή αναφορά στο γεγονός ότι τον 6ο Αγώνα Κάστρου Διδυμοτείχου παρακολουθούσε και αυτός ο κορυφαίος Διδυμοτειχίτης, Εβρίτης, Έλληνας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Για να τρέξουν κοντά του οι μικροί αθλητές να τον γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Αντίθετα ακούσαμε και πολύ σωστά, για την παρουσία του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση που ήταν ο εμπνευστής αυτού του αγώνα ως Διοικητής της XVI Mεαραρχίας στο Διδυμότειχο. Ακούσαμε όμως και για βουλευτές που συμμετείχαν, για αντιπροέδρους συλλόγων, για δημοτικούς συμβούλους, για προέδρους δημοτικού συμβουλίου, για αντιδήμαρχο Ορεστιάδας, μέχρι και για τον… Θόδωρα τον Σκίνδρη που έτρεξε. Γκατσιούδης όμως πουθενά για την κυρία Θεοδοσίου και τον κύριο Τουτουντζή. Ίσως αν αποτελούσε και αυτός… μέλος της Εθελοντικής Ομάδας του δήμου Διδυμοτείχου, να του… έκαναν την χάρη να τον αναφέρουν.

Όπως δεν τον κάλεσαν οι δυο συγκεκριμένοι και γενικότερα οι διοργανωτές, να κάνει κάποια απονομή.  Ένας Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το Διδυμότειχο, να απονείμει μετάλλια και κύπελλα στους αθλητές; Να τον δουν τα πολλά μικρά παιδιά που έτρεξαν στον αγώνα και να βρεθούν κοντά του γιατί είναι ίνδαλμα τους;

Επειδή μου ήταν αδιανόητο αυτό που έβλεπα και προκειμένου να μην κάνω λάθος και αδικήσω κάποιον με την συγκεκριμένη κριτική, τον ρώτησα αν του πρότειναν να συμμετέχει είτε στην εκκίνηση είτε στην απονομή, αλλά επειδή είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων αρνήθηκε. Μου απάντησε ότι κανένας δεν του πρότεινε ή δεν του ζήτησε να κάνει κάτι τέτοιο.

Τον τίμησε η Αλεξανδρούπολη πάντως ως 

τελευταίο λαμπαδηδρόμο στην Ολυμπιακή Φλόγα 

Στο Διδυμότειχο απ’ όπου κατάγεται και ζει μπορεί να τον αγνόησαν προκλητικά, απαράδεκτα και ασεβέστατα, όμως πριν λίγο καιρό στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης τίμησε τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή από το Διδυμότειχο, τον Έβρο και την Ελλάδα. Όρισε τον Κώστα Γκατσιούδη τελευταίο λαμπαδηδρόμο να κάνει την αφή της ιερής φλόγας και μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες τον κάλεσε στο γραφείο του, συζήτησε και φωτογραφήθηκε μαζί του, διαφημίζοντας και μέσω της παρουσίας ενός τόσο κορυφαίου αθλητή μας την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτά όμως στην Αλεξανδρούπολη, γιατί στο Διδυμότειχο κάποιοι θέλουν να είναι και παρουσιαστές και να δίνουν τις εκκινήσεις, αγνοώντας προκλητικά και απαράδεκτα την παρουσία ενός Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Του μοναδικού από την περιοχή. Δεν με ενδιαφέρει αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την σκέψη να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, δικαίωμα τους είναι, αυτό όμως που έγινε στον προχθεσινό 6ο Αγώνα Κάστρου ήταν ΝΤΡΟΠΗ και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΣΕΒΕΙΑ προς τον Κώστα Γκατσιούδη.