Αφροδίτη Λατινοπούλου: Περιόδευσε στον βόρειο Έβρο απ’ όπου κατάγεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής της “Φωνής Λογικής” (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιοδεία στον Έβρο απ’ όπου και κατάγεται, πραγματοποιεί από χθες και συνεχίζει σήμερα η  Αφροδίτη Λατινοπούλου, υποψήφια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος “Φωνή Λογικής”.

Χθες, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η κ.Λατινοπούλου συνοδευόμενη από τον επίσης υποψήφιο Ευρωβουλευτή του κόμματος της Ανδρέα Παναγόπουλο, το αφιέρωσε στον βόρειο Έβρο και συγκεκριμένα στις περιοχές Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Το πρωί αρχικά επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Λαϊκών Αγορών του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Μπατμανίδη.

Μίλησε με παραγωγούς, πωλητές αλλά κυρίως καταναλωτές, στηλιτεύοντας το κύμα ακρίβειας που βιώνει καθημερινά ο απλός πολίτης και με την Κυβέρνηση ανίκανη να τον προστατεύσει και να ελέγξει την αισχροκέρδεια και τις τιμές.

Επίσης συναντήθηκε με την διοίκηση της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου και άκουσε τα προβλήματα τους από τον Πρόεδρο Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Δερβεντλή. 

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε φυσικά την ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Βρυσικά Διδυμοτείχου, μαζί με την μητέρα της Ξανθή για να συναντήσει τον παππού της, τον συνταξιούχο πλέον ιερέα πατήρ Βλάσιο και την γιαγιά της που μένουν μόνιμα εκεί, αλλά και να δει τους συγχωριανούς της.

Μαζί με τον ιερέα παππού της, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνό, στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης στο κάστρο του Διδυμοτείχου, παρουσία μάλιστα και του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Είχε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και θερμή συνομιλία με τον Σεβασμιότατο κ.Δαμασκηνό, ο οποίος την συνε3χάρη για τις θέσεις που δημόσια εκφράζει υπέρ της πατρίδας, της θρησκείας και της ελληνικής κλασικής οικογένειας, ενώ την ενημέρωσε για την δημογραφική κατάρρευση της περιοχής και κυρίως των χωριών.

Της προσέφερε μάλιστα και ένα βιβλίο και της ευχήθηκε δύναμη στον αγώνα που δίνει, ζητώντας να μεταφέρει προς την πρωτεύουσα της  χώρας ότι δεν πρέπει να ξεχνούν πως στον Έβρο ξεκινάει η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη.

Η κ.Λατινοπούλου στη συνέχεια επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο κ.Χατζηγιάννογλου το Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, μίλησε με τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς, άκουσε τα προβλήματα τους, παρουσία και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διδυμοτείχου κ.Παπαδόπουλου που είναι αστυνομικός στο επάγγελμα.

Ζήτησε να βρεθεί στον διπλανό Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας, για να σταθεί μπροστά στον ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου που βρίσκεται μπροστά από το ναό, αφού την προηγούμενη ημέρα 29 Μαίου ήταν η μαύρη επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.

Η Πρόεδρος του κόμματος “Φωνή Λογικής” και υποψήφια Ευρωβουλευτής, επισκέφθηκε επίσης το Μνημείο Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη των προγόνων της, που εκδιώχθηκαν και σφαγιάσθηκαν στην Ανατολική Θράκη από τους Τούρκους και την Βόρεια Θράκη από τους Βούλγαρους.

Ακολούθησε η επίσκεψη της στο νέο ΚΥΤ Φυλακίου, την καινούργια δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασκεύασε ξοδεύοντας 23 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε χρόνοι ρεκόρ. Από εκεί και συγκεκριμένα από το σημείο όπου θα κατασκευαστεί σε λίγο καιρό το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας και με φόντο τις ελληνικές σημαίες που τοποθετήθηκαν γύρω από το νέο ΚΥΤ Φυλακίου, έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα της αντίθεσης της προσωπικά αλλά και του κόμματος της στον τρόπο που χειρίζεται η Κυβέρνηση το εξαιρετικά σοβαρό θέμα των λαθρομεταναστών. Ζήτησε την στήριξη των Εβριτών αλλά και όλων των Ελλήνων στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, προκειμένου να γίνει η δική τους… Φωνή Λογικής και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, για το θέμα των λαθρομεταναστών, την “σφράγιση” των συνόρων και την επιστροφή άμεσα όσων μπαίνουν παράνομα στην χώρα μας.

Η κ.Λατινοπούλου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με αστυνομικούς που εργάζονται τόσο στο παλιό όσο και στο νέο ΚΥΤ Φυλακίου αλλά και στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ξεκαθάρισε πως είναι η ίδια και το κόμμα της δίπλα τους.

Στη συνέχεια η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε στην Ορεστιάδα, όπου αρχικά συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής που ήθελαν να την γνωρίσουν σε κατάστημα εστίασης “Γυροβολιές” και δέχθηκε τις ερωτήσεις τους, ενώ παράλληλα παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος της για τον Έβρο αλλά και γενικότερα τα ζητήματα που διακυβεύονται στις Ευρωεκλογές.

Περπάτησε στην αγορά της πόλης και χαιρέτησε ή μίλησε με καταστηματάρχες, καταναλωτές και διερχόμενους πολίτες, στους οποίους συστήθηκε ως συντοπίτισσα τους και ζήτησε να στηρίξουν την υποψηφιότητα στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη εκδήλωση στο καφέ PADRON στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου γνωρίστηκε με πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να της μιλήσουν από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί της, να της δηλώσουν ότι στηρίζουν την ίδια και το κόμμα της στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Επίσης να ακούσουν από κοντά τις απόψεις της, αφού όλοι σχεδόν τις τόνισαν πως συμφωνούν ακούγοντας τις συνεντεύξεις της στην τηλεόραση και διαβάζοντας στο διαδίκτυο όσα λέει, εκφράζοντας τον καθημερινό Έλληνα.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, έστω και χωρίς μικρόφωνο, για λίγα λεπτά  και προκειμένου να ακούγεται από όλους… ύψωσε την ΦΩΝΗ της Λογικής και ζήτησε από τους συμπατριώτες της στον Έβρο να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει η ίδια, οι συνυποψήφιοι της Ευρωβουλευτές που είναι όλοι αξιόλογοι Έλληνες στην ψυχή, την καρδιά και την σκέψη. Να της δώσουν δύναμη για να βρίσκεται στο νέο Ευρωκοινοβούλιο για να μεταφέρει την δική τους Φωνή Λογικής, από εδώ, την αρχή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Μια περιοχή που όπως τόνισε, δυστυχώς τόσο η Κυβέρνηση στην Αθήνα όσο και οι Ευρωπαίοι, δεν αντιλαμβάνονται πόσο κομβικής σημασίας είναι και πρέπει να την στηρίζουν.

Ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις με όσους βρέθηκαν στο γνωστό καφέ για να την γνωρίσουν και να την ακούσουν, έβγαλε πολλές φωτογραφίες με νέα παιδιά και όχι μόνο, ενώ άκουσε με ικανοποίηση από αρκετούς ότι στηρίζουν τον αγώνα της και θα ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου την ίδια και την Φωνή Λογικής όπου είναι Πρόεδρος.

Η κ.Λατινοπούλου επιστρέφοντας στο Διδυμότειχο και το χωριό της, τα Βρυσικά, στάθηκε επίσης μπροστά από το κλειστό απ’ το 2019 Εργοστάσιο Ζάχαρης και μαζί με τον συνυποψήφιο της Ευρωβουλευτή Ανδρέα Παναγόπουλο επεσήμαναν ότι δυστυχώς μια βιομηχανία που επί δεκαετίες έδινε σημαντικά εισοδήματα σε χιλιάδες αγρότες του Έβρου που είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με την Βιομηχανία Ζάχαρης. σαπίζει. “Οικογένειες αγροτών με την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων μεγάλωσαν τα παιδιά τους, τα σπούδασαν και τα είδαν να δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες. Δυστυχώς αφέθηκε να κλείσει και να σαπίζει αυτό το εργοστάσιο, με την Κυβέρνηση να βρίσκει εκατομμύρια ευρώ άμεσα για την δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών, το ΚΥΤ Φυλακίου ή τον φράχτη, αλλά να μην βρίσκει χρήματα για να δώσει δουλειά στους Εβρίτες και να κάνει έργα υποδομής”, σχολίασε χαρακτηριστικά με φόντο τα σβηστά φουγάρα και τις σκουριασμένες εγκαταστάσεις η κ.Λατινοπούλου.

Σήμερα σε Σουφλί, φράχτη και Αλεξανδρούπολη

Η Εβρίτισσα Πρόεδρος του κόμματος “Φωνή Λογικής” και υποψήφια Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου, συνεχίζει και σήμερα, για δεύτερη ημέρα, την επίσκεψη της στον Έβρο, με τον κεντρικό νομό αυτή την φορά αρχικά. Θα επισκεφθεί το Σουφλί για να γνωρίσει και να συζητήσει με τον απλό κόσμο, να ακούσει τα παράπονα και προβλήματα του, ενώ θα επισκεφθεί και το Δημαρχείο της πόλης.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου στις 18.30 θα μιλήσει στους πολίτες και θα συζητήσει μαζί τους στο Cafe Zuca στην παραλιακή της Αλεξανδρούπολης.