Στην Αλεξανδρούπολη έρχεται τέλη Ιουνίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί στις 28 και 29 Ιουνίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για το συνέδριο που αφορά το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και διοργανώνεται με πρωτοβουλία της.

Το διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με τίτλο «Κλιματική ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» στις 28 και 29 Ιουνίου 2024.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή ειδικών στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.

Στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Ταυτόχρονα, να δοθεί η ευκαιρία για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη, την πολιτική και τους πολίτες, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις της Θράκης στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας, των δήμων, των υποδομών και των παραγωγικών τομέων της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα συζητηθούν θεματικές όπως: ο ρόλος των νέων στη δίκαιη μετάβαση, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην υγεία, οι νέες τεχνολογίες για την κλιματική ουδετερότητα και την ανάπτυξη, κλιματική αλλαγή και πολιτιστική κληρονομιά, και, τέλος, τα δάση, οι υδάτινοι πόροι και οι φυσικές καταστροφές.

Την έναρξη θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ μεταξύ των ομιλητών βρίσκεται ο καθηγητής της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του ΜΙΤ, Δημήτριος Μπερτσιμάς, ο καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος ΕΚΠΑ, Κώστας Καρτάλης, ο τοπογράφος – μηχανικός Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση του Έβρου, Σταύρος Μπένος, η διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και πρέσβειρα της Ελλάδας στην Ε.Ε. σε Θέματα Αειφόρου Θαλάσσιας Πολιτικής, Αναστασία Μήλιου, και η πρόεδρος Εθνολογικoύ Μουσείου Θράκης, Αγγελική Γιαννακίδου.