Έβρος: Ξεκίνησε ο αλωνισμός σιτηρών – Μεγάλες στρεμματικές αποδόσεις, 18 σημεία συγκέντρωσης Α.Σ.Δ. “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο αλωνισμός των σιτηρών στο νομό Έβρου, με τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές να δουλεύουν ακατάπαυστα σε όλες τις περιοχές του.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία που μεταφέρουνEvros-news.gr αγρότες κυρίως του βορείου Έβρου, στις περιοχές Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, είναι πολύ αισιόδοξα, αφού μιλούν για υψηλές στρεμματικές αποδόσεις που φτάνουν και πάω από 700 κιλά σε κάποια μέρη του νομού. Παράλληλα όμως επισημαίνουν, πως είναι και πολύ καλής ποιότητας το σκληρό σιτάρι, με τους δείκτες πρωτείνης και τα άλλα συστατικά και στοιχεία στο καλύτερο σημείο. “Υπάρχει ο ιδανικός συνδυασμός της μεγάλης απόδοσης ανά στρέμμα και της πολύ καλής ποιότητας του σιταριού. όλα αυτά κάνουν το σιτάρι του Έβρου να υπερέχει και να έχει πλεονεκτήματα όχι μόνο σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά και τις ΄περιοχές της Ελλάδος”, μας τόνισαν χαρακτηριστικά αρκετοί παραγωγοί.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΛΩΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

 

Με 18 σημεία παραλαβής η Α.Σ.Δ. “Η ΕΝΩΣΗ” Ορεστιάδας 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δημητριακών Η ΕΝΩΣΗ Ορεστιάδας, ως γνωστόν συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών του βορείου Έβρου. Οι παραγωγοί αυτήν ξέρουν χρόνια και αυτήν εμπιστεύονται, αφού κάνοντας  διαγωνισμό εδώ και πολλά χρόνια για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης τιμής παραγωγού, καθορίζει ουσιαστικά τις τιμές.
Με 18 σημεία παραλαβής και εξυπηρέτησης των αγροτών, το μήνυμα της προς όσους θερίζουν την σοδειά τους είναι:
Δώσε στα σιτηρά σου ότι καλύτερο τους αξίζει, Συνεργασία με την Ένωση Ορεστιάδας στα 18 σημεία παραλαβής μας.
Η χρονιά φαίνεται να είναι ιδιαίτερα καλή, για τα σκληρά σιτάρια στον βόρειο Έβρο, όσον αφορά την παραγωγή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά”.