Ντροπή: Υπολογίζουν ως κατοίκους Φυλακίου Ορεστιάδας τους λαθρομετανάστες του ΚΥΤ – Την “πληρώνουν” οι τοπικοί επαγγελματίες!!!

Είναι φοβερό και όμως συμβαίνει. Δεν φτάνει που έχτισαν νέα δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, υπολογίζουν τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται εκεί ως μόνιμους κατοίκους και έτσι δεν απαλλάσσονται οι τοπικοί επαγγελματίες από το τέλος επιτηδεύματος!!!

Γι’ αυτό και ο δήμος Ορεστιάδας απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσίες, ζητώντας να διορθωθεί αυτή η… στρέβλωση και ο λανθασμένος υπολογισμός, που δημιουργεί προβλήματα στους λίγους επαγγελματίες που απέμειναν.

«Επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Σταυρίδη για τη μη νόμιμη απογραφή των παράτυπων μεταναστών στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας».

Έπειτα από τη μη νόμιμη απογραφή των παράτυπων μεταναστών στο ΚΥΤ Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Α. Σταυρίδης με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών κο. Κ. Χατζηδάκη, την  Υπουργό Εσωτερικών κα. Ν. Κεραμέως και τον Διοικητή ΑΑΔΕ, κο. Γ. Πιτσιλή και κοινοποιώντας την επιστολή αυτή σε όλους τους τοπικούς βουλευτές, ζητά την άμεση λύση στις άδικες οικονομικές συνέπειες  που υφίστανται οι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις  της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα με το πλασματικό αποτέλεσμα της απογραφής επιβαρύνονται άδικα οι επιχειρήσεις με το ελάχιστο ετήσιο (τεκμαρτό) εισόδημα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας  το οποίο δεν εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικισμούς της χώρας με πληθυσμό μικρότερο των πεντακοσίων (500) κατοίκων και δεν εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις αυτές για τον ίδιο λόγο.

Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος :

«ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ:

  • Όπως η ΑΑΔΕ λάβει υπόψη τα στοιχεία του πληθυσμού της κοινότητας Φυλακίου που διαμένει μόνιμα και όχι του φερόμενου μη πραγματικού όπως έχει διαμορφωθεί με την πρόσθεση των μεταναστών που εκείνη την περίοδο διέμεναν προσωρινά τόσο στο ΚΥΤ όσο και στο ΠΡΟΚΕΚΑ, για την εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων των επιχειρήσεων.
  • Επειδή είναι απαράδεκτο και μη σύννομο, άνθρωποι που φιλοξενούνται σε ΚΥΤ και τελούν σε καθεστώς περιορισμού της ελευθερίας να επιβαρύνουν φορολογικά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του οικισμού του Φυλακίου.
  • Να δοθεί άμεση λύση για τις φορολογικές στρεβλώσεις και αδικίες που δημιουργούνται στην βορειότερη περιοχή της Ελλάδας, σύμφωνα με τα ανωτέρω. »