Αλεξανδρούπολη: Ενημερωτική, ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους περιοχής Ελαιώνα Μάκρης για ενδεχόμενη πυρκαγιά (φωτό)

Ενημερωτική συνάντηση -ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής Ελαίωνα Μάκρης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μάκρης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες του περασμένου Αυγούστου και με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης,  οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης για τα μέτρα αυτοπροστασίας, τις δράσεις προετοιμασίας, για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή.
Ενημερώθηκαν επίσης και για τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου πιθανού ενδεχόμενου, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Γκουγκουλάκη.
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης άκουσε με πολύ προσοχή και απάντησε στα ερωτήματα των κατοίκων της περιοχής, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ.Άνθιμου.
Επίσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έβρου Πασχάλης Χουρτερούδης αναφέρθηκε στα μέτρα πρόληψης, τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενη πυρκαγιά και τα σχέδια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Υπήρξε επίσης ενημέρωση για τον τρόπο πιθανής εκκένωσης της συγκεκριμένης περιοχής, που είναι “προβληματική” διαχρονικά, λόγω της δόμησης της και των πολύ στενών δρόμων της.