Δερμεντζόπουλος: Παρέμβαση σε Χατζηδάκη για άμεση διόρθωση της αδικίας λόγω λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας(ΒΙΝΤΕΟ)

Λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το… πουθενά, επειδή η ΕΛΣΤΑΤ κατά την απογραφή του 2021 συμπεριέλαβε στους μόνιμους κατοίκους του Φυλακίου Ορεστιάδας και τους φιλοξενούμενους λαθρομετανάστες στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ του χωριού, δίνει με σημερινή παρέμβαση του ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος.

Συγκεκριμένα, μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας Α. Σταυρίδη, ο οποίο κοινοποίησε στους τοπικούς βουλευτές επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών κο. Κ. Χατζηδάκη, την  Υπουργό Εσωτερικών κα. Ν. Κεραμέως και τον Διοικητή ΑΑΔΕ, κο. Γ. Πιτσιλή  για το θέμα, ο κ.Δερμεντζόπουλος ενήργησε άμεσα και όλα δείχνουν ότι το ζήτημα πρόκειται να λυθεί.

Το μεσημέρι ο βουλευτής Έβρου με παρέμβαση του  στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με την απογραφή των λαθρομεταναστών στην Κοινότητα Φυλακίου, όπως ανακοίνωσε:
Ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό, Χρίστο Δήμα, να δώσουν άμεση λύση για τις φορολογικές στρεβλώσεις και αδικίες που δημιουργούνται στη συγκεκριμένη περιοχή”.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
Να θυμίσουμε ότι όπως γράψαμε στο Evros.news.gr, με το πλασματικό αποτέλεσμα της απογραφής επιβαρύνονται άδικα οι επιχειρήσεις με το ελάχιστο ετήσιο (τεκμαρτό) εισόδημα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας  το οποίο δεν εφαρμόζεται σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικισμούς της χώρας με πληθυσμό μικρότερο των πεντακοσίων (500) κατοίκων και δεν εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις αυτές για τον ίδιο λόγο.
Όπως λοιπόν θα πρέπει να συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις από τους κυβερνητικούς βουλευτές, να παρεμβαίνουν δηλαδή άμεσα για λύσεις και όχι να κάνουν Ερωτήσεις στην Βουλή που και χρονοβόρες και αναποτελεσματικές είναι, ο κ.Δερμεντζόπουλος με την σημερινή παρέμβαση του στους αρμόδιους υπουργούς δίνει την λύση σε ένα πρόβλημα που δημιούργησε ο… παραλογισμός κάποιων φορέων του Δημοσίου.