Έβρος: Δυο πυρκαγιές σε Κίρκη και Μοναστηράκι Αλεξανδρούπολης -Τέθηκαν υπό έλεγχο απ’ την Πυροσβεστική

Δυο πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στο Μοναστηράκι και την Κίρκη, αλλά χάρη στην άμεση, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν υπό έλεγχο και δεν ξέφυγε η κατάσταση.

Αρχικά, πυρκαγιά ξέσπασε πριν δυο ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή τιυ χωριού Μοναστηράκι του δήμου Αλεξανδρούπολης. Επιχείρησαν άμεσα και συντονισμένα 38 Πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος), 13 οχήματα, ενώ εντολή του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου Πασχάλη Χουρτερούδη  συμμετείχαν στην κατάσβεση 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ και το ελικόπτερο Agusta Bell της ΕΜΟΔΕ που μπορεί να κάνει και κατάσβεση. Έτσι η πυρκαγιά γρήγορα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αρχικά και στη συνέχεια ελέγθηκε.

Πριν από μια και πλέον ώρα ξέσπασε όμως νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κίρκη Αλεξανδρούπολης. Επιχειρούν ακόμα εκεί 35 Πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 7ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, τα 2 αεροσκάφη Πετζετέλ και το ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές.

Πριν από μισή ώρα περίπου τέθηκε και η πυρκαγιά αυτή υπό έλεγχο.

Όλα δείχνουν ότι κα το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για τον Έβρο, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή από όλους. Γιατί όπως αποδεικνύεται, κάποιες από τις πυρκαγιές ξεκινούν από την… ηλιθιότητα ορισμένων και την εγκληματική τους αμέλεια.