Δύο αθλητές απ’ την Αλεξανδρούπολη κέρδισαν μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Με μετάλλια, διακρίσεις και πολλά χαμόγελα επέστρεψαν οι αθλητές του προπονητικού προγράμματος στίβου των Special Olympics Hellas Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Αναστάσιος Δαλίδης.

Οι αθλητές συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” που φέτος, διεξήχθησαν από τις 24 έως τις 29 Μαΐου στο Λουτράκι Κορινθίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Στη φετινή διοργάνωση, περισσότεροι από 400 αθλητές αγωνίστηκαν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Στίβος και για πρώτη φορά Powerlifting). Παράλληλα, διεξήχθησαν πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές, μέσω του οποίου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν σε 5 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, καθώς και το 8o Family Health Forum, μία διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών, με στόχο την γνώση και τη σωστή ενημέρωσή τους από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Βασικός στόχος του Οργανισμού είναι οι αθλητές να βελτιώνουν συνεχώς τις αθλητικές τους ικανότητες, και παράλληλα να εξελίσσονται ψυχικά και κοινωνικά. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν με όλη τους την δύναμη, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και βίωσαν πέντε μοναδικές ημέρες Αθλητισμού και Ένταξης.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του, τους αθλητές και τους προπονητές τους Δάφνη Δεληγιάννη και Θεόδωρο Ρεμπούτζια για να τους συγχαρεί για τις διακρίσεις που πέτυχαν καθώς ο Αναστάσιος Δαλίδης κατέκτησε την 1η θέση στα 100μ. και την 1η θέση στο μήκος της κατηγορίας του ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος τη 2η θέση στο μήκος και τη 2η θέση στη σφαίρα της κατηγορίας του.

Συνομίλησε μαζί τους για την εμπειρία που έζησαν ενώ παράλληλα δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines και την εταιρία Dasteri Systems A.E. που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετικό αίτημα του δημάρχου και μερίμνησαν για τη δωρεάν και ασφαλή μετακίνησή τους στην Αθήνα.