Διδυμότειχο: Νέες εγκαταστάσεις Πυροσβεστικής θα χτιστούν στο οικόπεδο που απέρριψε ο Στρατός για νέα ΣΟΑ

Νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου και όχι Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ) θα κατασκευαστούν τελικά στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε και είναι περίπου 9 στρεμμάτων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για δημοτική έκταση στην περιοχή που βλέπετε στην φωτογραφία μας, στη νότια είσοδο της πόλης λίγο πριν την γέφυρα Ερυθροποτάμου και στην δεξιά πλευρά όπως  μπαίνει κάποιος στο Διδυμότειχο, απέναντι από το πρατήριο ΒΡ Κοτζιάκαλφα. Αρχικά η έκταση αυτή παραχωρήθηκε  ομόφωνα στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) για την κατασκευή νέων ΣΟΑ.

Τελικά ο Στρατός ενημέρωσε τον Δήμο Διδυμοτείχου πως τελικά δεν θα χρησιμοποιήσει το οικόπεδο αυτό, γιατί αποφάσισε να γίνει η ανέγερση τους μέσα σε δικούς του χώρους που ανήκουν σε στρατόπεδα της περιοχής Διδυμοτείχου όπου υπάρχουν οι σχετικοί χώροι. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε προβληματισμός για το σημείο που βρίσκεται η συγκεκριμένη έκταση, έξω ουσιαστικά από τον οικιστικό ιστό της πόλης και δίπλα στον Ερυθροπόταμο.

Έτσι αποφασίστηκε αυτόματα από τον Δήμο Διδυμοτείχου να παραχωρηθεί το οικόπεδο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που επίσης ζήτησε χώρους για να κατασκευάσει το αρμόδιο υπουργείο νέες εγκαταστάσεις στέγασης της Πυροσβεστικής Διδυμοτείχου, αφού οι σημερινές εγκαταστάσεις δεν θεωρούνται και οι καλύτερες.