Διδυμότειχο: Αποκαταστάθηκε το Ηρώον Πεσόντων στην Αβδέλλα Μεταξάδων, που είχε καταστραφεί απ’ τις πλημμύρες

Το 2021, οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στον Ερυθροπόταμο είχαν ως συνέπεια την καταστροφή του Ηρώου των Πεσόντων στο χωριό Αβδέλλα Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου.

Το Ηρώον βρισκόταν κοντά στον ποταμό και τα νερά που ξέφυγαν μετά την θραύση αναχωμάτων του έκαναν σοβαρές ζημιές, σχεδόν το κατέστρεψαν.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστος Κισσούδης, που είναι γνωστοί σε όλους πόσο δραστήριος, αποτελεσματικός και μεθοδικός είναι στον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του, είχε θέσει τότε πρώτο του μέλημα την αποκατάσταση του Μνημείου αυτού.
Μπορεί στον οικισμό της Αβδέλλας να έχουν μείνει ελάχιστοι κάτοικοι, όμως αυτό δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απόφαση του να απευθυνθεί σε όσους θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση. Με σειρά λοιπόν ενεργειών, είδε να γίνεται πραγματικότητα αυτό που είχε θέσει ως στόχο.
Γι’ αυτό και στην ανάρτηση του δεν έκρυψε την χαρά και ικανοποίηση του, τονίζοντας:
“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η αποκατάσταση του Ηρώου των Πεσόντων στο χωριό Αβδέλλα έγινε και γι’ αυτό ως Πρόεδρος της Κοινότητας Μεταξάδων θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας, το Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού, Στρατηγό Ιωάννη Κωστούλα και την διμοιρία κατασκευών της Μεραρχίας για τη διάθεση προσωπικού ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί το Ηρώο.
Επίσης, ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους, κ.Αξιώτη Καμπρούδη και κ.Χρυσοβαλάντη Καραφεΐζη για τη διάθεση των υλικών που χρειάστηκαν για την αποκατάσταση του μνημείου.
Τέλος, ευχαριστώ για την δωρεά του τον κ.Ιωαννίδη Γιάννη, ο οποίος κατασκεύασε την πλάκα που τοποθετήθηκε στο Ηρώο.
Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε προς τους πεσόντες ήρωες μας, οι οποίοι έδωσαν τη ζωής τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι}.