Έβρος: Τούρκοι μαφιόζοι ήρθαν στη Ελλάδα, αιτήθηκαν άσυλο στο ΚΥΤ Φυλακίου και… ξεκαθάρισαν λογαριασμούς

Τούρκοι μαφιόζοι  έρχονται στην Ελλάδα παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου, αιτούνται άσυλο μέσω του ΚΥΤ Φυλακίου και μένουν ελεύθεροι και στη συνέχεια έχουμε… ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τους.

Αυτό είναι δεδομένο για τον Τούρκο κουρδικής καταγωγής, που δολοφόνησε μέσα σε σούπερ μάρκετ στον Πειραιά πριν από 10 περίπου ημέρες έναν ομοεθνή του,  Ο δράστης της επίθεσης, είχε περάσει τα σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Έβρο, ακολουθώντας τα ίχνη του 23χρονου θύματος, που βρισκόταν στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο. Έτσι τον σκότωσε και τραυμάτισε έναν ακόμα, υποστηρίζοντας ότι το θύμα είχε σκοτώσει στην Τουρκία τον θείο του και είχαν διαφορές για εμπόριο ναρκωτικών.

Είναι λοιπόν δεδομένο ότι οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος από την Τουρκία έχουν μεταφέρει την «βεντέτα» τους και στην Ελλάδα. Το κάνουν μάλιστα ερχόμενοι μέσω του Έβρου. Αυτό συνέβη και με δύο συλληφθέντες τον περασμένο Φεβρουάριο στα Χανιά, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι  ήρθαν στη χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, διασχίζοντας τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας στον ΕΈρο. Υπέβαλαν την ίδια ημέρα αίτημα ασύλου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν από το καθεστώς στην Τουρκία. Έτσι έμειναν ελεύθεροι, αλλά τουλάχιστον στην περίπτωση αυτοί τέθηκαν υπό επιτήρηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τον περασμένο Φεβρουάριο αποφασίστηκε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων το πρωί της Δευτέρας 19 Φλεβάρη και υπό άκρα μυστικότητα.

Οι δυο νεαροί Τούρκοι ηλικίας 22 και 27 ετών, έμεναν στο Ακρωτήρι Χανίων και συγκεκριμένα σε υπερπολυτελή μισθωμένη βίλα όπου είχαν καταλύσει, στην παραλία Τερσανάς, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο. Για τις μετακινήσεις τους οι δύο Τούρκοι υπήκοοι χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο Porsche Cayenne, το οποίο –σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές– κατασχέθηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου Χανίων για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Αξιωματούχοι που μετείχαν στην έρευνα είχαν χαρακτηρίσει την υπόθεση σοβαρή, αποφεύγοντας να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τη δράση των δύο νεαρών στην Κρήτη και εν γένει στην Ελλάδα. Ένα από τα σενάρια που εξεταζόταν, για την εγκληματική δράση των δύο νεαρών, είναι να έχουν ανάμειξη σε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών, καθώς, τόσο η Κρήτη όσο και η Γαύδος δέχονταν τους τελευταίους μήνες μεγάλη μεταναστευτική πίεση, με σκάφη να καταφθάνουν από τις ακτές της Αιγύπτου και της Λιβύης.

Μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών Τούρκων, αποκαλύφθηκε πως ο ένας εκ των δύο, ήταν μέλος του κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras» που δρούσε στα Άδανα της Τουρκίας και της οποίας αρχηγός είναι ο καταζητούμενος Ramazan Baygara. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθη από μονάδες της INTERPOL στην Αθήνα στις 15 Μαίου και αποδείχθηκε ότι ο ένας από τους δυο νεαρούς που είχαν συλληφθεί στα Χανιά και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο μέσω του ΚΥΤ Φυλακίου, ανήκε στην εγκληματική του οργάνωση.