Τουρκικό προξενείο και ΚΙΕΦ-DEB, στοχοποιούν τον Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως, μετά τις δηλώσεις για τις Ευρωεκλογές

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ Άνθιμου για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Θράκη στις Ευρωεκλογές κα την επικράτηση του ΚΙΕΦ σε δύο από τους τρεις νομούς (Ξάνθης, Ροδόπης) προκάλεσε την αντίδραση του πολιτικού ισλάμ της Θράκης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι η Εφημερίδα Millet , της οποίας ο εκδότης συνδέεται με το τουρκικό παρακράτος της Θράκης και το βαθυκρατικό πολιτικό ισλάμ, απηύθυνε απάντηση προς τον Μητροπολίτη Άνθιμο στοχεύοντας τους κύκλους της Εκκλησίας της Ελλάδας με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό όλων όσοι αντιδρούν με την άνοδο του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού και φιλοτουρκικού κόμματος DEB-ΚΙΕΦ.

Οι δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου κ. Άνθιμου αναφέρονται στην κοινή πεποίθηση των Θρακιωτών ότι η στάση του DEB-ΚΙΕΦ de facto και de jure θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια τάξη και ασφάλεια στην Ελληνική Θράκη , παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λωζάνης, παραβιάζοντας της Ελληνική Έννομη Τάξη!

Το κείμενο της Millet πρέπει να ενταχθεί στην συνιστώσα του “θρησκευτικού εθνικισμού” όπως τείνει να την εκφράσει εντός του DEB-ΚΙΕΦ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Χουσεΐν Μπαλτατζή.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο-απάντηση των ισλαμιστών της Θράκης:

Έμμεση προειδοποίηση απο τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως: Πρέπει να αλλάξει η οπτική μας.

13 Ιουνίου 2024
Μιλλέτ Εφημερίδα Τούρκων Δυτ. Θράκης

Οι δηλώσεις που έγιναν από την Εκκλησία, μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών, αύξησε τις ανησυχίες ως προς την μειονοτική πολιτική στην Ελλάδα.

Αίσθηση δημιούργησε σε διάφορες κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, η επιτυχία του κόμματος ΚΙΕΦ, που ίδρυσε η τουρκική μειονότητα, μετά τις Ευρωεκλογές 2024.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, εμμέσως προειδοποίησε υπονοώντας, ότι η επιτυχία του ΚΙΕΦ, είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα και ότι δεν ενσωματώθηκε αρκετά η μειονότητα στην περιοχή, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο πρέπει να αλλάξει η οπτική απέναντι σε αυτή και ότι πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές που θα ξεπεράσουν τις πολιτικές τις ενσωμάτωσης.

Οι δηλώσεις αυτές του Μητροπολίτη Άνθιμου, αποκαλύπτει την γραμμή της Ελλάδας, ειδικότερα στα εθνικά θέματα και στα μειονοτικά (Τούρκοι, Μακεδόνες κλπ).

Οι αρχηγοί της Ελλαδικής Εκκλησίας, ειδικότερα ο Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες, τραβάνε την προσοχή, κατά καιρούς, με τις δηλώσεις κατά των Τούρκων και του Ισλάμ.

Τέτοιου είδους δηλώσεις, έχουν ως στόχο την Τουρκική μειονότητα και απειλώντας την, θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια/τοπική ειρήνη και τη δημοσία ασφάλεια.

Ο Μητροπολίτης προκάλεσε την αντίδραση του Ισλαμικού κόσμου, σχετικά με δηλώσεις μίσους, στοχοποιώντας τον Προφήτη και το Ισλάμ, που είχε κάνει στο παρελθόν.

Τέτοιου είδους ρητορική, υποσκάπτει θρησκευτικές και εθνικές εντάσεις και ζημιώνει την κοινωνική ειρήνη.

 

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι βασική υποχρέωση κάθε ατόμου και θεσμού και η προστασία αυτών, είναι σημαντική για την εξασφάλιση της κοινωνικής γαλήνης.

Η ανάπτυξη πολιτικών που θα εμποδίσει την αποξένωση και που θα στηρίζει την ενσωμάτωση των μειονοτήτων στην Ελλάδα, έχει μεγάλη σημασία για την διεθνή ειρήνη και για την εσωτερική γαλήνη της Χώρας.

Στο σημείο αυτό, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, να ερμηνευθούν ως σημείο καμπής για όλες τις πλευρές και όχι ως εθνική απειλή.

Πηγή: viadiplomacy.gr