Έδωσε 18.000 ευρώ για τα πανηγύρια Πλάτης, Ελιάς, η διοίκηση Τοψίδη στηρίζοντας τον βόρειο Έβρο

Ποσό 18.000 ευρώ διέθεσε η διοίκηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη, για τα πανηγύρια δύο χωριών της περιοχής του Τριγώνου Ορεστιάδας, την Πλάτη και την Ελιά.

Συγκεκριμένα, “βαφτίζοντας” τις δυο βραδιές των πανηγυριών στα συγκεκριμένα χωριά ως «Τουριστική προβολή ΤΡΙΓΩΝΟΥ 2024» της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. δια της Διεύθυνσης
Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου, αρχικά για την Πλάτη Ορεστιάδας στις 22 Ιουνίου διέθεσε ποσό 10.000 ευρώ για το πανηγύρι εκείνης της ημέρας. Όπως βλέπουμε στην αφίσα της εκδήλωσης, στο γλέντι συμμετείχε η ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα και τα χορευτικά των Συλλόγων Τριγώνου Έβρου της Αλεξανδρούπολης και του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ορεστιάδας “ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ”.

Για να είμαστε δίκαιοι βέβαια, το συγκεκριμένο πανηγύρι αρχικά η προηγούμενη διοίκηση του Χρήστου Μέτιου “βάφτισε” ως Τουριστική προβολή της περιοχής Τριγώνου και το χρηματοδότησε με το ίδιο ποσό, δηλαδή 10.000. Μάλιστα τότε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης είχε αντιδράσει θεωρώντας υπερβολικό το ποσό και δεν το ψήφισε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τότε αντιπολίτευση του Χριστόδουλου Τοψίδη (“Περιφερειακή Σύνθεση”) να εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας διευκρινίσεις από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή για την αντίδραση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, θεωρώντας και αυτή υπερβολικό το ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Έβρος: Με 55.500 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια δυο Δήμους και 20 συγκεκριμένους Συλλόγους, για πολιτιστικές εκδηλώσεις

Τώρα ο κ.Τοψίδης και η διοίκηση του όχι μόνο έδωσαν το ίδιο ποσό των 10.000 για μια βραδιά στο πανηγύρι Πλάτης Τριγώνου Ορεστιάδας, αλλά αποδείχθηκαν πιο… κιμπάρηδες. Έδωσαν άλλες 8.000 ευρώ με την ίδια αιτιολογία, δηλαδή «Τουριστική προβολή ΤΡΙΓΩΝΟΥ 2024», για το πανηγύρι του χωριού Ελιά στις 21 Ιουλίου. Όπως αναφέρει μάλιστα η σχετική απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, οι 4.000 ευρώ είναι για ήχο και φωτισμό και οι άλλες 4.000 ευρώ για αμοιβή μουσικών συγκροτημάτων. Επίσης το μεγάλο αυτό ποσό για ένα πανηγύρι χωριού, δίνεται προκειμένου όπως αναφέρει η απόφαση: “για την τουριστική και πολιτιστική προβολή του Τριγώνου όπως χορευτικά δρώμενα, παραδοσιακό γλέντι και γαστρονομικές προτάσεις διάρκειας 1 ημέρας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΛΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Αυτές οι 18.000 ευρώ να ξεκαθαρίσουμε, δεν έχουν σχέση με τις 55.000 ευρώ που επίσης διέθεσε η διοίκηση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη σε άλλους, συγκεκριμένους συλλόγους και δήμους του Έβρου, αφού εκείνα τα ποσά αφορούσαν εκδηλώσεις πολιτιστικής μορφής και φυσικά πανηγύρια. Σε κανέναν πάντως δήμο ή Σύλλογο, δεν δόθηκαν 10.000 ή 8.000 ευρώ όπως στα πανηγύρια Πλάτης και Ελιάς, που “βαφτίστηκαν” τουριστική προβολή. Όπως και αν εγκρίθηκαν πάντως, προφανώς ο κ.Τοψίδης και οι συνεργάτες του θέλησαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν πως στηρίζουν τον βόρειο Έβρο, που τους ψήφισε άλλωστε στις περασμένες περιφερειακές εκλογές.

Γιατί ο πρώην Χρήστος Μέτιος κατόρθωσε-γιατί περί κατορθώματος πρόκειται-να δώσει επίσης 10.000 ευρώ στο πανηγύρι της Πλάτης και κυρίως, να δώσει 15.000.000 ευρώ για ΣΒ:Α στον δήμο Ορεστιάδας, κατ’ εξαίρεση σε πόλη που δεν ήταν πρωτεύουσα νομού, αλλά όχι μόνο να μην τον ψηφίσουν, αλλά να τον… βρίζουν κιόλας στην Ορεστιάδα.