Κανονικά η συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Αλεξανδρούπολη, παρά τα… μπλεξίματα για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για τις 17 Ιουλίου στο Δημοτικό στάδιο “Φώτης Κοσμάς” Αλεξανδρούπολης συναυλία του Αντώνη Ρέμου, παρά τα σοβαρά μπλεξίματα του για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστόν, με απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δεσμεύθηκε η περιουσία του τραγουδιστή για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του αρνούνται την κατηγορία, όπως και τις συνεχείς διαρροές ότι δήλωνε εισόδημα μόνο 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Αρνείται τις κατηγορίες, κανονικά θα

γίνουν οι συναυλίες του σε όλη την Ελλάδα

Στην απάντηση που έδωσε μέσω των δικηγόρων του ο τραγουδιστής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ εκφράζει την λύπη του για την δημόσια έκθεση του.

«Με λύπη και εύλογη απορία» επισημαίνει «πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν. Η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τι μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Επίσης τόνισε πως οι συναυλίες του, ανάμεσα σε αυτές και στις 17 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολης, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα με επίκεντρο τον Αντώνη Ρέμο διήρκεσε πολλούς μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, και η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων προήλθε με την ολοκλήρωση της, αφού οι ελεγκτές φέρεται να ανακάλυψαν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ίδιο και εταιρία συμφερόντων του, η οποία φέρεται να έχει εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Ως είθισται μάλιστα σε τέτοιου είδους ελέγχων η Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες μόλις ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία δεσμεύει την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελεγχόμενου χωρίς να τον ενημερώσει και ταυτόχρονα αποστέλλει το πόρισμα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Δεσμεύτηκε κινητή και ακίνητη περιουσία, λογαριασμοί και θυρίδες
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας μόλις παραλάβει και αφού μελετήσει ενδελεχώς το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης θα καλέσει τον Αντώνη Ρέμο για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ενδελεχή έλεγχο προέκυψαν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ποσό που προσεγγίζει το 1.500.000 ευρώ ενώ υπάρχει σημαίνουσα αναφορά και στις φορολογικές δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σε αυτές ο τραγουδιστής φέρεται να δήλωνε εισόδημα που άγγιζε τα 50.000 ευρώ και ήταν αυτές οι δηλώσεις εισοδήματος που «χτύπησαν» καμπανάκι στους ελεγκτές.
Τις θεώρησαν πολύ χαμηλές για το εύρος και την δημοφιλία του Αντώνη Ρέμου, ο οποίος εκτός από τα νυχτερινά κέντρα και τις συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τραγουδάει και σε πολλά ιδιωτικά και κοσμικά πάρτι αλλά και σε επιχειρηματικά events.
Μετά το πέρας της διαδικασίας δεσμεύτηκαν η κινητή και ακίνητη περιουσία του ερμηνευτή και της εταιρίας που ερευνάται, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, θυρίδες που ίσως υπάρχουν και σκάφη.

Τι είπε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Το πρωί της Παρασκευής ο εκ των δικηγόρων του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».
Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Μέχρι στιγμής έχουμε ενημέρωση ότι έχουν δεσμευτεί όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Όταν όμως έχουμε τη δικογραφία, θα έχουμε τη δυνατότητα να προσφύγουμε στο δικαστικό συμβούλιο για να ζητήσουμε αποδέσμευση κάποιου εκ των λογαριασμών» εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο «το παράπονό του (σ.σ. του Αντώνη Ρέμου) είναι ότι παίρνουν τόσο βαριά και επαχθή μέτρα. Φανταστείτε να είναι κλειδωμένος ο λογαριασμός σου και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα. Όταν μια αρχή έχει αυτή την εξουσία, θα πρέπει στοιχειωδώς να ακούσει τις απόψεις αυτού του ανθρώπου που του δεσμεύει όλη την περιουσία. Εάν θες να τον αιφνιδιάσεις με τη δέσμευση των λογαριασμών του, φώναξε τον την επόμενη ημέρα και μετά στείλε τη δικογραφία στον οικονομικό εισαγγελέα».
«Δυστυχώς αυτές οι έρευνες είναι πολύμηνες και ο ιστορικός νομοθέτης έβγαλε διάταξη ότι αν περάσουν 18 μήνες από τη στιγμή που υπάρξει δέσμευση των λογαριασμών, τότε αποδεσμεύονται εκ του νόμου. Η αρχή, που πρέπει να υπάρχει για να αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, πρέπει να είναι φειδωλή» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του τραγουδιστή.
Κατά τον ίδιο «είναι πάρα πολύ μεγάλα τα ποσά» που δήλωνε στις φορολογικές του δηλώσεις ως φυσικό πρόσωπο αλλά και στην εταιρεία που είχε ο Αντώνης Ρέμος και «ως καλλιτέχνης έχει πληρώσει φορολογικές υποχρεώσεις που δεν του ανήκαν, έχει δηλώσει τους περισσότερους φόρους από κάθε άλλο καλλιτέχνη».