Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, απ’ την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των βουλευτών του νομού Σταύρου Κελέτση και Αναστάσιου Δημοσχάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού, του πρώην Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, φυσικά του δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα και του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Τσώνη, Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Επίσης των Διευθυντριών Εφορίας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κ.Καραδήμα και Έβρου κ.Τερζοπούλου, αλλά και πολλών κατοίκων του νησιού που βλέπουν μετά από χρόνια το μουσείο τους να ξαναλειτουργεί.

Η κ.Μενδώνη αναφέρθηκε στις εργασίες ανακαίνισης και την επανένθκεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης, στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για αυτό, αλλά και στα έργα που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο νησί και αφορούν συντήρηση του κάστρου της Χώρας, την ανακατασκευή και συντήρηση του κάστρου του Φονιά, μελέτες και χρηματοδοτήσεις για την προστασία και αντιπλημμυρική θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου , φωτισμού κάστρου της Χώρας και άλλες παρεμβάσεις.

Επεσήμανε επίσης ότι το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί στο νομό Έβρου έργα ανάδειξης μνημείων 40 εκατομμυρίων ευρώ και τα 6,5 εκατ. από αυτά είναι στην Σαμοθράκη.

Την εκδήλωση λίγο πριν κοπεί η κορδέλα των εγκαινίων “έντυσε” μουσικά με την παρουσία του ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής με την μαέστρο Γιώτα Τηγανούργια

Στη συνέχεια όλοι ξεναγήθηκαν στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης και θαύμασαν τα εντυπωσιακά εκθέματα του.

%%