Αναβαθμίζονται ενεργειακά έξι σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, με ποσό 6,5 εκατ. ευρώ

Έξι σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης θα αναβαθμιστούν ενεργειακά, ένα πολύ σημαντικό έργο με συνολικό προϋπολογισμό 6.500.00.00€.

Κατατέθηκε από την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη το Τεχνικό Δελτίο Πράξης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση 6 σχολικών μονάδων του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πρόσκληση “Ανατολική Μακεδονία, Θράκη” 2021 – 2027 / Δράση RSO2.1.α. / Δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια / δημοτικά κτίρια περιφερειακής και τοπικής αρμοδιότητας, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Ανατολική Μακεδονία, Θράκη(το ΕΣΠΑ δηλαδή)

Οι σχολικές μονάδες προς ένταξη για Ενεργειακή Αναβάθμιση είναι τα εξής:

Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης.
1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Δ.Ε. Τραϊανούπολης.
Δημοτικό Σχολείο Άνθειας

Γυμνάσιο Άνθειας.

Δ.Ε. Φερών.
2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών

1ο & 4o Νηπιαγωγείο Φερών

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ναϊτίδης σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη, επεσήμανε:
“Στόχος μας να δημιουργούμε ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και στηρίζοντας στην πράξη την εκπαίδευση, επιπλέον το έργο αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη, καθώς η διάδοση της πληροφορίας μέσω των μαθητών αποτελεί αποδεδειγμένα έναν από τους καλύτερους τρόπους μετάδοσης της πληροφορίας στην κοινωνία.
Θυμίζω, την περίοδο που πέρασε πραγματοποιήσαμε πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία της πόλης και θα προχωρήσουμε σε δεύτερο βαθμό όπου χρειάζεται.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής ραμπών και ειδικών χώρων υγιεινής (wc) σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ολοκληρώσαμε έργο συντήρηση 500.000€ και είμαστε στην διαγωνιστική διαδικασία ενός νέου έργου με το ίδιο περίπου ποσό.
Παράλληλα, στην διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται η μελέτη πυρασφάλειας για κάθε μία ξεχωριστά τις σχολικές μονάδες.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε για την αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς που δούλεψαν όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να καταθέσουμε τα τεχνικά δελτία”.