Έβρος: Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως και 06-07-2024 τρία άτομα στον Έβρο και συνολικά 10 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Δράμας, Καβάλας και Ροδόπης, συνελήφθησαν εννέα (9) Έλληνες και ένας (1) αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν εννέα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Αναλυτικότερα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν έναν Έλληνα στο Διδυμότειχο, έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, τρεις Έλληνες στην Κομοτηνή, δύο Έλληνες σε περιοχές της Καβάλας και μία Ελληνίδα σε περιοχή της Δράμας, διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τρεις οικίες, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, συνολικά τρία φυτά κάνναβης, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, αμφεταμίνης και ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι»,4 ναρκωτικά δισκία και 114 πλαστικά καψύλλια με περιεχόμενο άγνωστης χημικής σύστασης.

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις εννέα υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου, το Αστυνομικό Τμήμα Σαμοθράκης και στους άλλους νομούς τα αντίστοιχα.