Άγρια ραδιοφωνική “κόντρα” Αντιπεριφερειάρχη Β.Πουλιλιού-Δ.Κολιού, για νερά Άρδα, ψόφια ψάρια Δέλτα Έβρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πολύ άγρια ραδιοφωνική κόντρα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού και του Δημήτρη Κολιού, συνυποψήφιου του στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη Χριστόδουλου Τοψίδη, είχαμε στον ΄’αέρα” της εκπομπής του δεύτερου.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος που απέτυχε τον Οκτώβριο να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Έβρου με τον σημερινό Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6,λ τον ρώτησε “τι μέλλει γενέσθαι” με την Ελληνοβουλγαρική συμφωνία των νερών του Άρδα αφού έληξε χθες η προηγούμενη των 60 χρόνων, αλλά και τα ψάρια που ψοφούν στο Δέλτα του Έβρου επειδή η θάλασσα προχωράει προς τα μέσα στον ποταμό Έβρο. Περιγράφοντας με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση, ο πρώην “συναγωνιστής” στις περιφερειακής εκλογές κ.Κολιός, που αν και είχε προεκλογικά και μετεκλογικά ακουστεί πως θα αναλάβει κάποιο επικοινωνιακό πόστο στην διοίκηση της Περιφέρειας αλλά ακόμα κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε επίσημα… ξέσπασε: “Το θέμα είναι γιατί αφήσαμε να δημιουργηθεί το πρόβλημα της συμφωνίας με την Βουλγαρία για τα νερά του Άρδα. Όπως το λέω εγώ είναι”.

Πουλιλίός: “Όχι, όχι, όχι. Δεν το αφήσαμε. Ο Περιφερειάρχης αν και Σάββατο πήγε στην Αθήνα να συζητήσει με το υπουργείο Εσωτερικών”.

Κολιός: “Τι όχι και όχι. Ναι, ναι. ναι. Όπως το λέω εγώ είναι. Τι κάνατε δηλαδή; Έφτασε 9 του μηνός”

Πουλίός: “Κάνουμε αυτή την υπεράνθρωπη προσπάθεια να λύσουμε όλα τα θέματα…”

Κολίός: “Κάτσε, κάτσε. Ποια είναι η υπεράνθρωπη προσπάθεια να την ξέρουμε και εμείς. Ποια είναι η υπεράνθρωπη προσπάθεια. Ποια;

Πουλιλιός: “Η εικόνα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δραματική για εκείνη την περιοχή, επειδή η θάλασσα μπαίνει σιγά σιγά μέσα, δημιούργησε μεγάλα προβλήματα με τον θάνατο των ψαριών. Δεν μπορούμε να σας πούμε τι κάνουμε για να έχει νερό το Αινήσιο Δέλτα. Γιατί θα τα μάθουν και κάποιοι άλλοι που δεν πρέπει. Αν θέλετε να πάω να βάλω το κορμί μου να δώσω λύση, θα το κάνω”.

Κολιός: “Βλέπετε λύση στο άμεσο μέλλον ή θα ψοφήσει το σύμπαν και μετά θα δούμε”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΈΝΤΟΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥΛΙΛΙΟΥ-ΚΟΛΙΟΥ