ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική προσπάθεια κατοίκων της Ρούσας, να σβήσουν τις φλόγες που απειλούν το χωριό!!!

Ένα ΒΙΝΤΕΟ με την συγκλονιστική προσπάθεια των κατοίκων κάθε ηλικίας, ακόμα και γυναικών, μικρών αγοριών και κοριτσιών, του χωριού Ρούσα να σβήσο0υν τις φλόγες που απειλούν το χωριό τους, μαζί με τις ευχαριστίες του, δημοσίευσε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Στην Ρούσα χθες και σήμερα ξέσπασαν δυο φωτιές στις δυο πλευρές του χωριού, που ήταν απειλητικές για το χωριό του ορεινού όγκου, όπου κατοικούν Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Εκτός από την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του δήμου Σουφλίου με μηχανήματα, την παρουσία πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, συγκινητική ήταν η εθελοντική προσφορά των κατοίκων κάθε ηλικίας. Με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χουσείν Τοπάλ και χρησιμοποιώντας τα αγροτικά μηχανήματα τους αλλά και κλαδιά, βοήθησαν να περιοριστεί, να ελεγχθεί και να σβήσει η φωτιά πριν απειλήσει το χωριό τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος θέλησε να εξάρει την συγκινητική εθελοντική προσφορά των κατοίκων της Ρούσας και έγραψε χαρακτηριστικά:
“Θα ήθελα, να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, με την απεριόριστη εκτίμηση μου, στους κατοίκους, του οικισμού της Ρούσσας, κάθε ηλικίας, που για δεύτερη συνεχή ημέρα ,την ίδια ώρα, παραβρέθηκαν σύσσωμοι σε εκδήλωση νέας εστίας πυρκαγιάς, προσέτρεξαν έγκαιρα , περιόρισαν την έκταση της και την εμπόδισαν να επεκταθεί, μέχρι να καταφθάσουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Έτσι ώστε, από κοινού, να θέσουν υπό έλεγχο , την πυρκαγιά!!!
Η διάθεση προσφοράς και το πνεύμα αλληλεγγύης των κατοίκων της Ρούσσας είναι συνεχές αφού και σε προγενέστερες φυσικές καταστροφές πλημμυρών, που εκδηλώθηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, επέδειξαν το ίδιο απαράμιλλο ενδιαφέρον”.