“Επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει φέτος ο FSRU Αλεξανδρούπολης”, προειδοποίησε ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας Βλάντιμιρ Μαλίνωφ

Επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει φέτος και όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο FSRU Αλεξανδρούπολης, θεωρεί ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας, Βλάντιμιρ Μαλίνωφ.

Η Βουλγαρία είναι μέτοχος στο νέο τερματικό LNG της Αλεξανδρούπολης που έχει κομβική σημασία για τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού και την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Αυτό τόνισε προ ημερών ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας, Βλάντιμιρ Μαλίνωφ, σε συνάντησή του με τη διοίκηση της Gastrade και εκπροσώπους άλλων μετόχων.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, συμφωνήθηκε να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο για την εμπορική λειτουργία της μονάδας μέχρι τις 15 Ιουλίου, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Ο Μαλίνωφ εστίασε στην άμεση αντιμετώπιση του θέματος.

“Πιστεύω ότι η Gastrade θα λάβει δραστικά μέτρα για να φέρει το τερματικό σε λειτουργία εντός του έτους. Περαιτέρω καθυστερήσεις είναι εντελώς απαράδεκτες δεδομένης της στρατηγικής σημασίας του για την περιοχή”, υπογράμμισε.
Πηγή: energypress.gr