Παπαδάκης κατά Τοψίδη, Πουλιλιού για τις άδειες στις λαϊκές: “Υπεύθυνοι για την προκήρυξη” (ΒΙΝΤΕΟ)

-“Είναι θέμα καθαρά της Περιφέρειας. Στα χέρια Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη να ματαιωθεί η προκήρυξη και να επαναπροκηρυχθεί”

-“Αν δεν θέλουν να το κάνουν, δεν θέλουν να το κάνουν για τους δικούς τους λόγους”

-“Άμα κοιτάμε το συμφέρον π.χ. το κομματικό λέω εγώ, πάει το μυαλό μου, ότι μην χάσουμε τις ψήφους, αλλά να χάσουμε τους Εβρίτες τους δικούς μας, δεν ξέρω”

Κατά του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη κιαι του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού για το θέμα των αδειών παραγωγών-πωλητών του Έβρου στις λαϊκές αγορές του νομού, στράφηκε ο βουλευτής Έβρου Πάρης Παπαδάκης.

Με αφορμή την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του στην Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum Fm. Εκεί πολλές φορές εξήρε την στάση και απάντηση της υφυπουργού Ανάπτυξης   Άννας Μάνη Παπαδημητρίου, η οποία ξεκαθάρισε ότι κανένας πυρόπληκτος παραγωγός-πωλητής του νομού Έβρου δεν πρόκειται να χάσει την θέση του στην λαϊκή αγορά. Ούτε και όσοι Εβρίτες έχουν άδειες για τις λαϊκές, αφού προστατεύονται από το νόμο και μάλιστα οι πυρόπληκτοι απαλλάσσονται και από καταβολή τψν σχετικών τελών.

Η κ.Παπαδημητρίου επεσήμανε επίσης, ότι η προκήρυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που προβλέπει μοριοδότηση για τις άδειες λαϊκών αγορών και μπορεί να υποβάλλει αίτηση και κάποιος που δεν είναι από το νομό Έβρου, δεν αφορά τις υφιστάμενες θέσεις των παραγωγών στην λαϊκή αγορά. Αναφέρεται σε έκδοση αδειών για νέες λαϊκές αγορές ή στην πλήρωση των κενών θέσεων.

Ο Πάρης Παπαδάκης όμως τόνισε ότι είναι άμεση ανάγκη να ματαιωθεί η προκήρυξη της Περιφέρειας που λήγει στις 19 Ιουλίου για να μην χάσει ούτε ένας Εβρίτης παραγωγός την θέση του στην λαϊκή αγορά από όσους κάνουν αίτηση από γειτονικού νομούς. Αναφέρθηκε μάλιστα σε μουσουλμάνους που έχουν πολλά παιδιά και θα μοριοδοτηθούν με πλεονέκτημα έναντι των Εβριτών. Ο βουλευτής του κόμματος Βελόπουλου αναφέρθηκε ονομαστικά στον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιό και άφησε… αιχμές εναντίον τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Πήρα την απάντηση της υφυπουργού και την έστειλα στους Τοψίδη, Πουλιλιό. Τους έδωσα μασημένη τροφή να ματαιώσουν την προκήρυξη που λήγει 19/7. Είναι θέμα καθαρά της Περιφέρειας. Να ματαιωθεί η προκήρυξη και να επαναπροκηρυχθεί εφόσον δοθούν οι κατάλληλες αποσαφηνίσεις από την αρμόδια υφυπουργό, η οποία το ξαναλέω είχε καλή διάθεση και θέληση. Είναι πλέον στο χέρι του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη να μην χαθούν οι θέσεις των Εβριτών στη λαϊκή αγορά.

Αν δεν θέλουν να το κάνουν., δεν θέλουν να το κάνουν για τους δικούς τους λόγους. Ρωτήστε τους. Άμα κοιτάμε το συμφέρον π.χ. το κομματικό λέω εγώ, πάει το μυαλό μου, ότι μην χάσουμε τις ψήφους από την Καβάλα, μη χάσουμε τις ψήφους από την Κομοτηνή, μη χάσουμε τρις ψήφους από την Ξάνθη γιατί και αυτοί θέλουν να ‘ρθουν στην Αλεξανδρούπολη αλλά να χάσουμε τους Εβρίτες τους δικούς μας, δεν ξέρω. Λέω εγώ τώρα, σενάρια κάνω. Γιατί δεν μπορεί να μην  θέλουν στην Περιφέρεια το καλό των Εβριτών; Περιμένω από αυτούς να κάνουν ενέργειες”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Π.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΤΆ ΤΟΨΙΔΗ, ΠΟΥΛΙΛΙΟΥ