Στα πλάνα που προβάλλονται στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ από το Συνέδριο-παρωδία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη νέα διάσπαση και ουσιαστικά την… διάλυση του κόμματος που κυβέρνησε την περίοδο 2015-2019 την χώρα, εμφανίστηκε και η πρώην βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.
Η “εξαφανισμένη” στην κυριολεξία και το το νομό επί 1,5 χρόνο, μετά δηλαδή τις εκλογές του Μαίου του 2023 όπου δεν εκλέχθηκε αφού όχι μόνο ήταν δεύτερη πίσω από το Μενέλαο Μαλτέζο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέλεξε βουλευτή, δεν την είχαμε δει πουθενά. Ούτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές που είχαν ακολουθήσει ασχολήθηκε, ούτε στις φετινές Ευρωεκλογές, όπου το κόμμα της στον Έβρο ήταν τέταρτο. Κι όμως, η κ.Γκαρά ήταν 8 χρόνια βουλευτής Έβρου και μάλιστα για μια τετραετία κυβερνητική, αισθανόταν τότε… παντοδύναμη και συμπεριφερόταν με πολύ… αλαζονεία σε κάποιες περιπτώσεις. Το Evros-news.gr που της είχε ασκήσει έντονη κριτική, το είχε… νιώσει έντονα αυτό με διάφορους τρόπους.
Όλο αυτό το διάστημα από την μη εκλογή της, δεν θυμόμαστε να έκανε έστω κάποια δήλωση η παρέμβαση για προβλήματα και ζητήματα του Έβρου, οι πολίτες του οποίου επί δυο θητείες την έστειλαν στην Βουλή να τους εκπροσωπήσει. Απολαμβάνοντας φυσικά τον παχυλό μισθό του βουλευτή και όλα τα άλλα προνόμια.
Τώρα την είδαμε σε πλάνα από το Συνέδριο του κόμματος της, δίπλα στον βουλευτή Θεσσαλονίκης Χρήστο Γιαννούλη και τον Παύλο Πολάκη, να κάθεται μπροστά στη σκηνή του… νυχτερινού κέντρου όπου έγινε το συνέδριο. Μάλιστα την βλέπουμε να ακούει και όσα λέει σε όλους που βρίσκονται στο σημείο, ο… υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος και να τον παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νατάσα Γκαρά μετά την αποτυχία της να εκλεγεί, δεν επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση της στην Ορεστιάδα δουλεύοντας ως δημοσιογράφος, όπως γινόταν πριν εκλεγεί βουλευτής το 2015. Εργάζεται στο επικοινωνιακό επιτελείο του προσωρινού Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νίκου Παππά, χωρίς πάντως να γνωρίζουμε αν πληρώνεται από το κόμμα ή μέσω αυτού από την Βουλή ως μετακλητή υπάλληλος.
Ανήκει δηλαδή σε αυτά τα στελέχη, πρώην βουλευτές και υπουργούς, που ο Στέφανος Κασσελάκης και όσοι τον ακολούθησαν τώρα που έφυγε, τα κατηγορούν πως είναι είτε κρατικοδίαιτα , είτε κομματικοδίαιτα. Στον Έβρο πάντως σπάνια την βλέπουμε και πολύ περισσότερο, χωρίς καμιά διάθεση να ασχοληθεί με την ανάδειξη των προβλημάτων του.