-Ηθοποιός αλλά και Executive Assistant του εγχειρήματος στην ερασιτεχνική θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” που είναι άγνωστο που θα παιχθεί στην Ορεστιάδα, είναι ο ανιψιός της συζύγου του Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Χωρίς ίχνος ντροπής η διοίκηση Τοψίδη ενέκρινε τελικά στην Περιφερειακή Επιτροπή, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης και το δημοσίευμα του Εvros-news.gr, τις 10.000 ευρώ για μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετέχει με διπλό ρόλο συγγενής της συζύγου του.
Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 28/11/2024 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και μόνο από τους περιφερειακούς συμβούλους της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το θέμα: «Συμμετοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στη Θεατρική Παράσταση η Αντιγόνη των Συνόρων στα πλαίσια της δράσης «Πολιτιστικά Δρώμενα ΠΑΜΘ 2024» δια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας ΠΑΜΘ, προϋπολογισμού 10.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α.”.
Στην παράσταση παίζουν 8 άνδρες (ερμηνεύουν και τους γυναικείους ρόλους) από το Σουφλί, οι οποίοι είναι ερασιτέχνες και άγνωστοι εντελώς ως ηθοποιοί. Άλλος είναι στρατιωτικός, άλλος υδραυλικός, ενώ η ιδέα, η μεθοδολογία και η σκηνοθεσία είναι της Χριστιάννας Λαμπρινίδη, στο βιογραφικό της οποίας διαβάζουμε ότι είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και ακτιβίστρια υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μάλιστα αναφέρεται ότι τιμήθηκε με το Βραβείο Lillian Hellmann & Dashiel Hammett του Human Rights Watch. Για όσους δεν γνωρίζουν, η τελευταία οργάνωση “Human Rights Watch” ασχολείται με τα δικαιώματα προσφύγων και λαθρομεταναστών και έχει καταγγείλει διεθνώς πολλές φορές την Ελλάδα για επαναπροωθήσεις και για καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
Η παράσταση αυτή λοιπόν που έχει προγραμματιστεί να δοθεί στην Ορεστιάδα και όπως μάθαμε δεν έχει ακόμα “κλειστεί” μέχρι την έγκριση του ποσού ο χώρος που θα παρουσιαστεί, χρηματοδοτείται από την διοίκηση Τοψίδη στην Περιφέρεια ΑΜΘ με 10.000 ευρώ. Όταν όπως αναφέραμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ μας δόθηκαν μόλις 3.000 ευρώ στο Θρακικό Κέντρο Πολιτισμού «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» για το «25ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» που είχε διάρκεια περίπου 10 μέρες, συμμετοχές από αρκετούς θιάσους από όλη την Ελλάδα, αλλά και την συναυλία με τους κορυφαίους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Διοίκηση Τοψίδη: Δίνει 10.000 ευρώ για την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση “Αντιγόνη” που συμμετέχει… συγγενής
Η απάντηση στα ερωτηματικά που δικαιολογημένα δημιουργούνται για αυτή την… γαλαντομία της διοίκησης Τοψίδη που μέσω της πλειοψηφίας της Περιφερειακής Επιτροπής (ανάμεσα τους και η Εβρίτισσα Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φανή Μπαχαρίδου) ενέκρινε το ποσό αυτό, βρίσκεται στους συντελεστές της παράστασης.
Στα ονόματα των συντελεστών, βλέπουμε ότι μεταξύ των ηθοποιών βρίσκεται και ο Θάνος Μουχταρίδης (ερμηνεύει τον ρόλο του Έρωτα), που παράλληλα είναι και ο Executive Assistant του εγχειρήματος. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για συγγενή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη και συγκεκριμένα για τον… ανιψιό της συζύγου του Νίκης Μουχταρίδου (γιος του αδερφού της).
Μάλιστα ο περιφερειακός σύμβουλος Έβρου της αντιπολίτευσης Βασίλης Δελησταμάτης αντέδρασε έντονα κατά την συζήτηση του θέματος στην Περιφερειακή Επιτροπή. Είπε στους συναδέρφους τους της πλειοψηφίας ότι είναι πρόκληση αυτό που πάνε να εγκρίνουν, αφού είναι από το Σουφλί, παρακολούθησε την συγκεκριμένη παράσταση που παίχθηκε δωρεάν πριν λίγες ημέρες σε ένα… αμπέλι της πόλης. “Γνωρίζω όσους ερασιτεχνικά παίζουν ως ηθοποιοί. Δεν είναι δυνατόν να δοθούν τόσα χρήματα. Αν ο Περιφερειάρχης θέλει να βοηθήσει την παράσταση που παίζει συγγενής του να βάλει τα χρήματα από την τσέπη του και όχι από την Περιφέρεια ΑΜΘ”, μαθαίνουμε ότι είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δελησταμάτης, αλλά η πλειοψηφία της Περιφερειακής Επιτροπής δεν θα μπορούσε να… χαλάσει το χατίρι στον Περιφερειάρχη κ.Τοψίδη και ενέκρινε τις 10.000 ευρώ για αυτή την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση όπου συμμετέχει ο συγγενής του.