Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες Κυριακή απόγευμα στην πλατεία των Φερών για να γευτεί το μοσχαρίσιο κρέας της μεγαλύτερης σούβλας που από χθες ξεκίνησε να ψήνεται όπως κάθε χρόνο και σήμερα ήταν έτοιμο για κατανάλωση.

Παρουσία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη που είχε και την ευθύνη της οργάνωσης, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ναϊτίδη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φερών, δημοτικών συμβούλων και αρκετών κατοίκων των Φερών αλλά και επισκεπτών από διάφορες περιοχές, το απόγευμα της Κυριακής 29/12/2024 που το μοσχάρι ήταν έτοιμο για κατανάλωση αφού ψηνόταν επί δυο ημέρες μια και το Σάββατο πήρε και πάλι τη θέση του στη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς (και της Ελλάδας), άρχισε να μοιράζεται.

Συνοδεία κρασιού φυσικά, αλλά και γλεντιού παρά το κρύο, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι Φεριώτες αποχαιρετούν τη χρονιά που φεύγει με γλέντι στην πλατεία και τρώγοντας ένα το ντόπιο μοσχάρι.


Στόχος της κίνησης αυτής είναι εδώ και μία 10ετία αφ ενός το γλέντι, αλλά και η διαφήμιση της ντόπιας βοοτροφίας μιας και το σφάγιο προέρχεται από τις εκτροφές του Δέλτα του Έβρου, ενώ κτηνοτρόφοι, αγρότες, επαγγελματίες και τοπική αυτοδιοίκηση ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς στην πλατεία Φερών στην λογική “Στηρίζουμε την τοπική παραγωγή στηρίζουμε τον τόπο μας”.


Το γλέντι ξεκίνησε προχθές παρέα με τον Σύλλογο Σαρακατσάνων και τον Ποντιακό Σύλλογο Φερών “Παναγία Σουμελά” για ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό βράδυ γεμάτο παράδοση και διασκέδαση και συνεχίσθηκε χθες με τον παλμό θρακιώτικης μουσικής παρέα με τον Λαογραφικό Μορφωτικό Σύλλογο Φερών “Ορφέας” που βοήθησε και στην διανομή του μοσχαριού στον κόσμο.

