Πόλο έλξης για σχολεία από διάφορες πόλεις όχι μόνο του Έβρου, αλλά της Μακεδονίας και της Θράκης, αποτελεί η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης Τεχνολογίας “Ευγένιος Ευγενίδης” που λειτουργεί στις Καστανιές Ορεστιάδας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται ολοένα οι μαθητές και μαθήτριες από διάφορες εκπαιδευτικές βαθμίδες, που οργανώνουν εκδρομές και την επισκέπτονται μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, για να γνωρίσουν και να θαυμάσουν τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα εκθέματα της.

Το 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας με τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς βρέθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ετήσιας σχολικής τους εκδρομής στις αρχές Απριλίου στις Καστανιές.


Περιηγήθηκαν στην έκθεση και ενημερώθηκαν για όσα περιλαμβάνει, πήραν μέρος σε διάφορες διαδικασίες που υπάρχει η δυνατότητα και δεν έκρυψαν ότι εντυπωσιάστηκαν.


Είχαν προηγηθεί οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές του 6ου Γυμνάσιου Θεσσαλονίκης στις 29 Μαρτίου, που επίσης βρέθηκαν στο πρώην Δημοτικό σχολείο Καστανεών όπου και στεγάζεται η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης Τεχνολογίας “Ευγένιος Ευγενίδης”


Όσον αφορά τα σχολεία από τους νομούς της Θράκης, υπήρξε η επίσκεψη του ΕΠΑΛ Κομοτηνής που όπως και οι υπόλοιποι επισκέπτες της έκθεσης έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την εμπειρία αυτή.



Ένα από τα σχολεία του νομού Έβρου που επίσης σιγά-σιγά επισκέπτονται την έκθεση στις Καστανιές, ήταν και το 1ο Γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης.



Επίσης στην έκθεση βρέθηκε το 1ο Γυμνάσιο Διδυμοτείχου με τους μαθητές να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για αυτήν και όσα περιλαμβάνει.



Τελευταίο σχολείο που επισκέφθηκε την Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης & Τεχνολογίας “Ευγένιος Ευγενίδης” πριν τις διακοπές του Πάσχα ήταν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου.






































