Δεν φτάνει η καθυστέρηση των έργων στην παράκαμψη Προβατώνα του κάθετου άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, ακόμα και τώρα που προχωρούν με αργούς ρυθμούς προκαλούνται προβλήματα.
Σήμερα η κατασκευαστική εταιρεία στην βόρεια έξοδο του Προβατώνα προς το Σουφλί, δίπλα στο εργοστάσιο ξύλου “Ακρίτας”, δημιούργησε παρακαμπτήριο δρόμο προκειμένου να ενωθεί η κανονική παράκαμψη (ο περιφερειακός δηλαδ΄΄η) του Προβατώνα, με την εθνική οδό μετά το χωριό. Μόνο που η σήμανση η οποία έγινε από την κατασκευαστική εταιρεία, δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες αλλά και το ΒΙΝΤΕΟ, οι πινακίδες σήμανσης που χρησιμοποίησαν για την ρύθμιση και εκτροπή της κυκλοφορίας, απέκλεισαν την είσοδο στην επιχείρηση-πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται πάνω στον δρόμο λίγο πριν την είσοδο του χωριού και εξυπηρετεί πολύ κόσμο.
Πρόσβαση στο πρατήριο και γενικότερα το κατάστημα δεν μπορεί να υπάρξει και ο ιδιοκτήτης βλέποντας από το πρωί πελάτες να περνούν χωρίς να μπορούν να μπουν ή να του τηλεφωνούν λέγοντας ότι ήθελαν να σταματήσουν για καύσιμα ή καφέ αλλά αυτό είναι αδύνατον. δικαιολογημένα έψαξε να βρει κάποιον υπεύθυνο της εταιρείας να διαμαρτυρηθεί. για τις λάθος σημάνσεις με απαγορευτικές πινακίδες κατά μήκος του καταστήματος.
Τους είπε ότι κάποια αυτοκίνητα ανάβουν φλας να μπουν μέσα στο πρατήριο και βλέποντας ότι έχει αποκλειστεί τελευταία στιγμή στρίβουν και φεύγουν με κίνδυνο να υπάρξει κάποιο ατύχημα, Η απάντηση που πήρε ήταν ότι αυτό προβλέπει η μελέτη και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Για την οικονομική του ζημιά βέβαια, σιγά μην ασχοληθεί η εταιρεία που κατασκευάζει το συγκεκριμένο έργο ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.,
Πέρα από όλα αυτά, εκείνο που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος περνώντας από το σημείο, είναι ότι εργάτες δουλεύουν χωρίς διακριτικά και κράνος, με κίνδυνο, όπως και από την σήμανση να προκληθεί κάποιο ατύχημα.
Επίσης, ο παρακαμπτήριος δρόμος που έγινε μετά το πρατήριο καυσίμων και από εκεί πλέον διοχετεύεται η κίνηση προς το Σουφλί, είναι στενός και δεν χωρούν να περάσουν φαρδιά οχήματα, όπως νταλίκες ή αυτά που βλέπετε στο ΒΙΝΤΕΟ να μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ