Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το χαλάζι που έπεσε χθες στην περιοχή της Ορεστιάδας και ήταν μεγέθους καρυδιού.
Η χαλαζόπτωση σε μέγεθος μεγαλύτερου του καρυδιού και μάλιστα όπως λένε οι κάτοικοι δεν ήταν στρόγγυλο αλλά… πλάκες πάγου η οποία συνόδευε το μπουρίνι, προκάλεσε μεγάλες ζημιές, μέχρι και 100%, στα χωριά Φυλάκιο, Κέραμο, Βάλτο και Αμπελάκια.
Η ολική καταστροφή έγινε σε ηλίανθο, βαμβάκι, καλαμπόκια, αμπέλια, κερασιές, ακόμα και στα αθέριστα σιτηρά που ακόμα δεν ξεκίνησε ο αλωνισμός τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Επιτόπου δήμαρχος Ορεστιάδας και Προϊστάμενος ΕΛΓΑ
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Σαράντη Μπαχτσεβανίδη, βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή έχοντας άμεση ανταπόκριση, ο Δήμάρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος μαζί με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ Πανταζή.


Βρέθηκαν στην Κοινότητα Φυλακίου, μίλησαν με τους κατοίκους και ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για καταγραφή των τεράστιων ζημιών στις καλλιέργειες.
