Την στιγμή που ο Δήμος Σαμοθράκης πριν λίγες ημέρες εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για κίνδυνο ακραίας λειψυδρίας, ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας και Αντιδήμαρχος του δήλωναν το ίδιο, σημαντικές ποσότητες νερού χάνονται από διαρροές.
Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρώην Αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γλήνιας, συνοδεύοντας την με φωτογραφικό υλικό και δίνοντας συνέχεια σε όσα επεσήμανε για το συγκεκριμένο θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Ο κ.Γλήνιας λοιπόν αναφέρει:

Ένα από τα θέματα που έθιξα εγώ προσωπικά στην προχθεσινή ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο, πέραν των επισημάνσεων για τον τουρισμό, ήταν και οι δηλώσεις Δημάρχου και Αντιδημάρχου περί ακραίας λειψυδρίας.
Δηλώσεις που έγιναν στην αρχή της σεζόν!
Προσπαθώ να τους δώσω να καταλάβουν, ότι την δεδομένη στιγμή δεν κάνουν καλό ( και έτσι να ήταν)! Είναι όμως έτσι ???
Εγώ κατεβαίνοντας από την χώρα και σε απόσταση δυο χιλιομέτρων, συνάντησα δύο μεγάλες (απ’ ότι φαίνεται για αρκετό διάστημα) διαρροές στο δίκτυο!
Αλλά και και τρία ρυάκια (λιμανάκι Παλαιόπολης, Αλεβαντσα και Καρυωτών) να τρέχουν κανονικά ( ως ορίζουν οι νόμοι της φυσικής) προς την θάλασσα!

Άρα κύριοι της δημοτικής αρχής δεν έχουμε πρόβλημα «λειψυδρίας, αλλά πρόβλημα κακής διαχείρισης του νερού.
Ας το δούμε ως έχει το πρόβλημα. Και ας μην τρομοκρατούμε τους επισκέπτες μας.
Διότι εμένα ως πρόεδρο των επαγγελματιών, την επόμενη των δηλώσεων σας περί ( λειψυδρίας)
Με πήρανε από την ΕΡΤ 1 και με ρωτούσαν
Πρόεδρε αν έρθουμε στο νησί θα βρούμε νερό;;
Και κάτι ακόμη να σχολιάσω εφόσον μιλάμε περί νερών.
Έρχονται αιτήματα πολιτών στα Δημοτικά συμβούλια.
Πολίτες που έλαβαν την απόφαση και το θάρρος θα συμπλήρωνα εγώ.
Βγάζουν τις οικοδομικές τους άδειες και αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους με τις δικές μας
Και να συμβάλουν και αυτοί με την πολύπλευρη συνεισφορά τους στην όποια ανάπτυξη του νησιού μας !
Και ενώ τα νερά μας τρέχουν στην θάλασσα!
Και ενώ καλούμε τους επισκέπτες να κάνουν το μπάνιο τους στις περίφημες βάθρες !
Και ενώ φημιζόμαστε ως το νησί του νερού ( και είμαστε)!
Όταν έρθει τέτοιο αίτημα λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο
Είναι κάποιο σύμβουλοι που παίρνουν ύφος χιλίων καρδιναλίων και σκέπτονται !!!
Και σκέπτονται και σκέπτονται !
Σου λέει τώρα από εμένα κρέμεται αν τον αφήσω να γίνει νέος κάτοικος του νησιού.
Ενώ από την άλλη λέει ο δήμαρχος: Στόχος μας η πληθυσμιακή αύξηση.
Πώς ακριβώς το εννοείτε αυτό δήμαρχε;
Και ενίοτε λαμβάνουν κάποιοι σύντροφοι σύμβουλοι τον λόγο με την σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα σύμβουλο.
Μετά από περισυλλογή, λέγοντας: Να μην δώσουμε γιατί σκεπτόμαστε το καλό του νησιού!







































