Περισσότερες από 1.600 αγροτοδασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία το 2024 στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, αλλά για τις φωτιές αυτό τον καιρό φταίνε οι… θεριζοαλωστικές μηχανές.
Συγκεκριμένα οι, 8 στις 10 από αυτές τις πυρκαγιές φέτος και πέρυσι προέρχονταν από τις… κομπίνες, σύμφωνα με τον Εβρίτη Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Κώστα Βενετίδη.
Μιλώντας στο «ράδιο Χρόνος 87.5fm» ο κ. Βενετίδης δεν ζήτησε πάντως σύληψη των… κομπινέρηδων, αλλά έκανε γνωστό ότι το δεδομένο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με τις σπίθες από τις μηχανές και τη μεγάλη ξηρή βλάστηση δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την εκδήλωση φωτιάς.
«Είμαστε σε επιφυλακή και σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, το Δασαρχείο, τον Στρατό, την Αστυνομία και τους Δήμους», ενημέρωσε ο Κώστας Βενετίδης.
Για τον εντοπισμό πυρκαγιών από πέρσι αξιοποιούνται μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που πετούν σε 24ωρη βάση καθημερινά, με στόχο να εντοπίσουν το ταχύτερο δυνατό τον καπνό.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΕΤΙΔΗ































