Διδυμότειχο: Τα… έχωσε η υπουργός Λ.Μενδώνη στον δήμαρχο Ρ.Χατζηγιάννογλου στην παρουσίαση αποκατάστασης του Κάστρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, είχαμε στο τέλος της; προχθεσινής εκδήλωσης στο Βυζαντινό μουσείο της πόλης.

Μπορεί το κλίμα να ήταν χαρούμενο και πανηγυρικό, αφού παρουσιάστηκε και ανακοινώθηκε η ανάπλαση και αποκατάσταση του Κάστρου με ένα πρώτο έργο που εκτιμάται στα 1.360.000 ευρώ, και επίσης η προστασία και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Πλωτινόπολης· έργο αξίας 2.180.000 ευρώ, αλλά το τελείωμα της ομιλίας του κ.Χατζηγιάννογλου προκάλεσε την άμεση αντίδραση της υπουργού κ.Μενδώνη. Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, σηκώθηκε από την θέση της και πήρε εκτός προγράμματος τον λόγο για δεύτερη φορά, θα λέγαμε ότι… άστραψε και βρόντηξε και του τα… έχωσε για όσα είπε.

Συγκεκριμένα, ο κ.Χατζηγιάννογλου αφού ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού για τα όσα ανακοίνωσε, αλλά και το συνεχές ενδιαφέρον της για το Διδυμότειχο και όλη την περιοχή όπου έρχεται συχνά και επιβλέπει προσωπικά την πρόοδο των έργων, έκανε παράπονα για την Κυβέρνηση. “Πρέπει να το πω αυτό. Ότι εδώ και 105 χρόνια που απελευθερώθηκε η Θράκη και ο Έβρος, μονίμως αυτός ο τόπος δίνει. Δίνει σε επιχειρηματίες και ευεργέτες, δίνει σε νεολαία, δίνει σε επιστήμονες.

Ας φροντίσει η Κυβέρνηση, όπως εσείς αυτή την στιγμή έχετε δραστηριοποιηθεί και έχετε αγκαλιάσει αυτή την πόλη, ας φροντίσει επιτέλους η Κυβέρνηση όλα αυτά να τα ανταποδώσει, από τα 105 χρόνια της απελευθέρωσης της Θράκης”.

Αμέσως η Λίνα Μενδώνη… πετάχτηκε από την θέση της, πήγε στο μικρόφωνο και πέρασε στην… αντεπίθεση. “Δεν είχα σκοπό να μιλήσω αλλά μια και το έθεσε σε επίπεδο κυβερνητικό ο κύριος δήμαρχος θέλω να επισημάνω. Κύριε δήμαρχε, αυτά που κάνει το υπουργείο Πολιτισμού είναι μέσα στο κυβερνητικό έργο. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν ανήκει σε άλλον. Ανήκει στην Ελληνική Δημοκρατία και στην συγκεκριμένη Κυβέρνηση με τον συγκεκριμένο Πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που με δική του εντολή φτιάξαμε το πρόγραμμα για τον Έβρο. 

Δεν μπορεί λοιπόν να λέτε ότι επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση αυτή είναι που έφτιαξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εντός του οποίου υλοποιείται και το πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Να θυμόμαστε ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση που έφτιαξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και είναι αυτή η Κυβέρνηση και τα υπουργεία που το υλοποιούν. Είναι αυτή η Κυβέρνηση εποιτέλους κύριε δήμαρχε που ακούει τα αιτήματα σας. Αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός”.

ΔΕΙΓΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ “ΚΟΝΤΡΑ” ΜΕΝΔΩΝΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Το Evros-news.gr, μετέδωσε απ’ ευθείας αυτή την σημαντική εκδήλωση για την πόλη του Διδυμοτείχου και μπορεί όλη να την παρακολουθήσετε:

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΕΔΩ