

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτό τον καιρό σε διάφορες περιοχές του Έβρου, η συγκομιδή και η ξήρανση του σουσαμιού, από το οποίο στη συνέχεια θα παραχθεί το κορυφαίας γεύσης, διατροφικής αξίας και ποιότητας ταχίνι της περιοχής.

Όλα αυτά μάλιστα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, με τα χέρια δηλαδή και το σουσάμι με το ταχίνι είναι βιολογικά.
Οι φωτογραφίες είναι από τον παραγωγό Γώργο Κουκούδη στον Κόρυμβο Σουφλίου, που έχει την γνωστή οικοτεχνία και παράγει προϊόντα με την ονομασία “Σησάμελον”, τα οποία φτάνουν πλέον σε όλο τον κόσμο μέσω του δικού του και άλλων e-shop.



Βλέπετε το σουσάμι στις πλατφόρμες μετά την συγκομιδή του από τα χωράφια της περιοχής Κορύμβου και την δεματοποίηση τους.

Ακολουθεί η φυσική ξήρανση για να φτάσει η στιγμή να μαζευτεί ο πολύτιμος καρπός με το αλώνισμα όταν αρχίσουν να ανοίγουν οι κάψες.




Το σουσάμι στη συνέχεια είτε θα γίνει ταχίνδι, είτε θα διατεθεί ως καρπός, με την ζήτηση ιδιαίτερα για το σουσάμι του Έβρου να είναι πολύ μεγάλη σε όλη την χώρα αλλά και στο εξωτερικό.

























