Πλήρης ταύτιση Ι.Χατζηγκενέ, Αντιπεριφερειάρχη του Χ.Τοψίδη, με την προκλητική Πρόεδρο του τουρκόφρονου ΚΙΕΦ/DEB

Πλήρης ταύτιση με την Πρόεδρο του εθνικιστικού, τουρκόφρονου Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB/ΚΙΕΦ), Τσιγδέμ Ασάφογλου στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου στον Παλαιό Ζυγό Ξάνθης, έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών, Ιρφάν Χατζηγκενέ της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Τις προηγούμενες ημέρες και μετά την Πρόεδρο του συγκεκριμένου κόμματος που έχει άριστες σχέσεις με το Τουρκικό Προξενίο Κομοτηνής και προωθεί την ανθελληνική προπαγάνδα των Τούρκων περί ύπαρξης “¨τουρκικής μειονότητας” στην Δυτική Θράκη, η οποία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε στο συγκεριιμένο ζήτημα, σειρά πήρε ο Αντιπεριφερεάρχης και στενός συνεργάτης του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Με δήλωση του μάλιστα όχι απλά ταυτίστηκε πλήρως με την κ.Ασάφογλου, την Πρόεδρο του εθνικιστικού, τουρκόφρονου DEB/ΚΙΕΦ, αλλά πρόβαλλε τους ισχυρισμούς που επικαλούνται οι πιο ακραίοι κύκλοι της μειονότητας προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις εναντίον της Ελλάδος για… διακρίσεις στην εκπαίδευση σε βάρος της μειονότητας.

Στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος του εθνικιστικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB/ΚΙΕΦ), Τσιγδέμ Ασάφογλου, συμμετείχε σε συνέδριο με θέμα «Η δημοκρατική συμμετοχή των εθνικών μειονοτήτων στην ΕΕ», που διοργάνωσαν το ΚΙΕΦ και η Ευρωπαϊκή Συμμαχία των Μειονοτικών Κομμάτων (EFA) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ κ.ΑΣΑΦΟΓΛΟΥ στις Βρυξέλλες

Ακολούθησε γραπτή ανακοίνωση του Ιρφάν Χατζηγκενέ, που στην φωτογραφία τον βλέπουμε με τον Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη στην πρόσφατη συνέντευξη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2025. Βέβαια και στους δυο εκπροσώπους της μειονότητας απάντησε η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ  Μαριγούλα Κοσμίδου, ξεκαθαρίζοντας ότι η διαδικασία των γονέων δεν έγινε με βάση το θεσμικό πλαίσιο. Όταν έγιναν οι δέκα αιτήσεις, είχε βγει πλέον το ΦΕΚ για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.

Η ανακοίνωση του κ.Χατζηγκενέ ανέφερε:

«Απαράδεκτη κρίνεται η Απόφαση για τη μη Επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στον Παλαιό Ζυγό Ξάνθης, παρά την ύπαρξη μαθητών που δικαιολογούν τη λειτουργία του.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης, η Απόφαση να μην επαναλειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο στον Παλαιό Ζυγό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δέκα (10) μαθητές που μπορούν να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα.

Η απόφαση ελήφθη από την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της πράξης «Αναστολή λειτουργίας Σχολικών Μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το σχολικό έτος 2025-2026».

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και δυσαρέσκεια σε γονείς και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τονίζουν ότι η ύπαρξη δέκα (10) παιδιών που επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο χωριό τους καθιστά το κλείσιμο του σχολείου αδικαιολόγητο. Παράλληλα, εκφράζουν τους φόβους τους  ότι η καθημερινότητα των Οικογενειών θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο καθώς τα παιδιά αναγκάζονται να μεταφερθούν σε πιο απομακρυσμένες σχολικές μονάδες.

Πέρα από την Εκπαιδευτική διάσταση, το ζήτημα αποκτά και Κοινωνικές αλλά και Πολιτισμικές προεκτάσεις. Η μη επαναλειτουργία του σχολείου στον Παλαιό Ζυγό θέτει ερωτήματα σχετικά με την προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων, αλλά και με την ευρύτερη στρατηγική για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις Ακριτικές περιοχές της Θράκης.

Το Κλείσιμο Μικρών Σχολικών Μονάδων οδηγεί σταδιακά σε ερημοποίηση των χωριών, αποδυναμώνοντας τον Κοινωνικό Ιστό και στερώντας από τα παιδιά το δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση όπως πρέπει να έχουν όλοι.

Ζητάμε την Αναθεώρηση της Απόφασης και την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου.

Η εκπαίδευση δεν μπορεί να μετριέται μόνο με αριθμούς, αλλά απαιτείται να έχει βάση τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στη μόρφωση αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής Δικαιοσύνης και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της Υπαίθρου».

Η απάντηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης

Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, στην απάντηση της οποία στάθηκε τόσο στο θεσμικό πλαίσιο, όσο και στα χρονοδιαγράμματα, δηλώνοντας λιτά και ρητά:

«Οι γονείς δεν πήγαν έγκαιρα, στο χρονικό διάστημα που έπρεπε (σ.σ. μετεγγραφές των παιδιών στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα). Η διαδικασία δεν έγινε με βάση το θεσμικό πλαίσιο.

Όταν έγιναν οι δέκα αιτήσεις, είχε βγει πλέον το ΦΕΚ για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου. Άρα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο και ένα χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρείται. Διότι μέσα σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο και σε αυτό το χρονοδιάγραμμα, δημιουργούνται ταυτόχρονα και οι εσωτερικές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, βγαίνουν τα κενά και με βάση αυτά τα κενά γίνονται οι διορισμοί.

Δεν μπορεί να ανατρέπεται ανά πάσα στιγμή. Όταν έγιναν τα αιτήματα, είχε βγει ήδη το ΦΕΚ και όλη η διαδικασία ήταν εκπρόθεσμη».

Ο Περιφερειάρχη Χ.Τοψίδης ποια άποψη έχει

για την στάση του Αντιπεριφερειάρχη του;

Αλήθεια, για αυτή την πλήρη ταύτιση του Αντιπεριφερειάρχη του Ιρφάν Χατζηγκενέ με την ακραία και προκλητική Πρόεδρο του τουρκόφρονου και με τις γνωστές ανθελληνικές θέσεις κόμματος ΚΙΕΦ/DEB, ποια άποψη έχει ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης; Όταν είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι κύκλοι της μειονότητας, κυρίως ακραίων απόψεων, με πρόσχημα το δημοτικό σχολείο Ζυγού προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα και θέματα και να εμφανίσουν διακρίσεις κατά της μουσουλμανικής μειονότητας, την οποία οι συγκεκριμένοι κύκλοι αποκαλούν προκλητικά “τουρκική” υιοθετώντας την πολιτική του Ερντογάν και διαχρονικά των Τούρκων;

Να θυμίσουμε επίσης ότι Ειδικός Σύμβουλος του συγκεκριμένου Αντιπεριφερειάρχη Ιρφάν Χατζηγκενέ, είναι ο Εβρίτης Μπάμπης Παναγόπουλος, στενός φίλος και “κολλητός” επί χρόνια του κ.Τοψίδη, Οπότε να ρωτήσουμε αν και αυτός, δηλαδή ο Εβρίτης κ.Παναγόπουλος συμφωνεί με τις απόψεις και τις κινήσεις του κ.Χατζηγκενέ; Βέβαια είναι ξεκάθαρο ότι απλά τον “χρέωσαν” στον συγκεκριμένο Αντιπεριφερειάρχη από την Ξάνθη, μετά την ακύρωση εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράης της αρχικής πρόσληψης του Μπάμπη Παναγόπουλου ως Ειδικού Συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιού, γιατί η προκήρυξη πρόσληψης ήταν λανθασμένη. Επειδή όμως έπρεπε πάση θυσία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστότουλος Τοψίδης να βολέψει τον φίλο του, έκαναν νέα προκήρυξη και πήγε στον κ.Χατζηγκενέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Τοψίδης: Προσέλαβε Ειδικό συνεργάτη τον Μπάμπη Παναγόπουλο σε άλλον Αντιπεριφερειάρχη, μετά την ακύρωση της Αποκεντρωμένης

Λίγο αργότερα βέβαια και η κόρη του Μπάμπη Παναγόπουλου, η Αγγελική Παναγοπούλου που την είχε προσλάβει στο Επιμελητήριο Έβρου ως Πρόεδρος ο κ.Τοψίδης, προσελήφθη έμισθη Επιστημονική Συνεργάτης για την επικουρία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Οικογενειακής Πολιτικής Γιώργου Δαλακούρα από την Καβάλα. Έτσι για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα και πως λειτουργεί η διοίκηση Τοψίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Χ.Τοψίδης: Προσέλαβε και την κόρη του Μπάμπη Παναγόπουλου Επιστημονικό Συνεργάτη σε Αντιπεριφερειάρχη, μετά τον ίδιο!!!

Ύστερα σε κάποιους στον Έβρο σας φταίνε μόνο και διαμαρτύρεστε για την Κυβέρνηση και το Κράτος σε κεντρικό επίπεδο. Δίπλα σας και κοντά σας τι γίνεται το αποδέχεστε…