Ανοιχτή σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ορεστιάδα την Δευτέρα

Ανοιχτή σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βύσσας, Κυπρίνου – Δόξας, Ορεστιάδας και Τριγώνου στον Έβρο καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν ενεργά.

«Η σύσκεψη πραγματοποιείται μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο. Από τα σκάνδαλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις μειωμένες επιδοτήσεις, τα ζητήματα του ΕΛΓΑ και τις ανεπαρκείς αποζημιώσεις, μέχρι τη χαμηλή παραγωγή λόγω των κλιματικών συνθηκών, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων σε συνδυασμό με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αλλά και τη ζωονόσο της ευλογιάς που ξεκληρίζει το κτηνοτροφικό κεφάλαιο της χώρας. Επίσης θα συζητηθούν όλες οι εξελίξεις γύρω από τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για τα νερά του Άρδα.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη. Μόνο με συλλογική συζήτηση και οργανωμένη δράση μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας», τονίζεται στο κάλεσμα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, θα συζητηθούν:

  • Τα σκάνδαλα του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι περικοπές στις επιδοτήσεις
  • Τα προβλήματα του ΕΛΓΑ και οι ανεπαρκείς αποζημιώσεις
  • Οι χαμηλές αποδόσεις λόγω κλιματικών συνθηκών
  • Οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής
  • Η ζωονόσος της ευλογιάς που πλήττει καίρια την κτηνοτροφία της περιοχής
  • Το ζήτημα της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας–Βουλγαρίας για τα νερά του ποταμού Άρδα, για το οποίο –όπως τονίζουν οι σύλλογοι– δεν υπάρχει ακόμη καμία ουσιαστική εξέλιξη.