

Επειδή ακόμα δεν πιστεύουμε αυτά που διάβασαν και είδαν τα μάτια μας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, ρωτάμε αν είναι αλήθεια τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη αρχικά.

Γιατί πραγματικά δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Επαναλαμβάνω, ρωτάμε τον κ.Τοψίδη:
- Υπέγραψε ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ύψους 36.000 ευρώ συνολικά, με την ΚΟΡΗ του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, για το έργο με τίτλο «European Digital Innovation Hub for Agrifood / Ευρωπαικός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Αγροδιατροφή» και ακρωνύμιο «DigiAgrifood» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα»;
- Είναι ΝΟΜΙΜΟ και πάνω απ’ όλα ΗΘΙΚΟ, αν συμβαίνει αυτό που βλέπουμε να έχει δημοσιευθεί με δυο επίσημα έγγραφα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;
Συγκεκριμένα, με βάση τα συγκεκριμένα έγγραφα, ο Εβρίτης Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, υπέγραψε δύο συμβάσεις με την Μαρία Ταπατζά του Εμμανουήλ, κόρη όπως μαθαίνουμε του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά:
- Η πρώτη ύψους 30.000 και διάρκεια από την 1.11-2024 έως και τις 31-12-2025
- και η δεύτερη από 22-9-2025, από χθες δηλαδή, έως και 30-11-2025, ύψους 6.000 ευρώ.


Οι δυο συμβάσεις αφορούν:
Σύμβαση Μίσθωσης Έργου για το έργο με τίτλο «European Digital Innovation Hub for Agrifood / Ευρωπαικός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Αγροδιατροφή» και ακρωνύμιο «DigiAgrifood» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».
Όπως αναφέρεται στις συμβάσεις, έγινε η σχετική ανακοίνωση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων προς σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου. Για την πρώτη σύμβαση που αφορά συνολικά 6 (έξι) συνεργάτες, έγινε στις 30-8-2024. Δεν γνωρίζουμε πόσες προτάσεις συνολικά υποβλήθηκαν, αλλά μία από αυτές ήταν της Μαρίας Ταπατζά, κόρης του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά. Στις 10-10-2024με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ έγινε η Έγκριση πινάκων αποτελεσμάτων και στις 30.10.2024 με άλλη απόφαση Περιφερειάρχη περί οριστικοποίησης των πινάκων αποτελεσμάτων και σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους επιτυχόντες, ύστερα από την παρέλευση της προθεσμίας ενστάσεων.
Έτσι 1 Νοεμβρίου 2024 προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης με την κόρη του στενού συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Ταπατζά, με διάρκεια 14 μήνες αντί ποσού έως 30.000 ευρώ. Για τις υποχρεώσεις της κ.Ταπατζά, αντισυμβαλλόμενης στην προκειμένη περίπτωση, στην σύμβαση αναφέρεται ότι:
Το έργο του Αντισυμβαλλόμενου θα εκτελείται ως εξής:
Η Αντισυμβαλλόμενη θα εκτελεί το έργο της σε χώρο που θα του παραχωρηθεί στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ανάλογα με τις ανάγκες κατά την υλοποίηση του έργου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Εργαζόταν παράλληλα και στην ΔΕΥΑ Κομοτηνής
η κόρη του Αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Ταπατζά;
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η Μαρία Ταπατζά το προηγούμενο χρονικό, διάστημα εργαζόταν και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Κομοτηνής (ΔΕΥΑΚ). Όταν δηλαδή σύμφωνα με την σύμβαση έργου που υπέγραψε 1.11-2-24 με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Τοψίδη, έπρεπε να εκτελεί το έργο της σε χώρο στην έδρα της ΠΑΜΘ. Πότε τα προλάβαινε όλα; Πάντως μάθαμε ότι πριν λίγες ημέρες παραιτήθηκε από την ΔΕΥΑΚ. Ίσως για να έχει τον χρόνο να αφιερωθεί μόνο στο έργο της στην ΠΑΜΘ όπου βασικό στέλεχος της Περιφερειακής Αρχής Τοψίδη είναι ο πατέρας της.
Για την δεύτερη σύμβαση που έχει διάρκεια λίγο περισσότερο από δυο (2) μήνες και είναι ύψους 6.000 ευρώ ακολουθήθηκε πάλι η ίδια διαδικασία. Με Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με τρεις (3) αυτή την φορά συνεργάτες την 1-8-2025. Πάλι η Μαρία Ταπατζά υπέβαλλε αίτηση, έγινε δεκτή και αφού στις 17-09-2025 υπήρξε απόφαση του Περιφερειάρχη περί οριστικοποίησης των πινάκων αποτελεσμάτων και σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με τους επιτυχόντες, ύστερα από την παρέλευση της προθεσμίας ενστάσεων, χθες 22 Σεπτεμβρίου 2025 ο κ.Τοψίδης και η κόρη του Αντιπεριφερειάρχη του στη Ροδόπη Μανωλη Ταπατζά, υπέγραψαν νέα σύμβαση ως 30-11-2025.
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Τοψίδης με την κόρη του Αντιπεριφερειάρχη του στην Ροδόπη Μανώλη Ταπατζά.
1η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΡΗΣ ΤΑΠΑΤΖΑ
2 ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΡΗΣ ΤΑΠΑΤΖΑ


ΌΧΙ, δεν υπέγραψε δυο συμβάσεις για το ίδιο αντικείμενο η κόρη του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά. Μάθαμε ότι στα τέλη Ιουλίου, πριν δηλαδή γίνει η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος την 1η Αυγούστου 2025, με απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής, ΛΥΘΗΚΕ η προηγούμενη σύμβαση ύψους έως 30.000 ευρώ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ γιατί έγινε αυτό, ίσως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει κάποιο τυπικό ή ουσιαστικό πρόβλημα.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει νομικό κώλυμα, η κόρη ενός Αντιπεριφερειάρχη να υπογράφει συμβάσεις έργου με την διοίκηση της οποίας βασικό και κορυφαίο στέλεχος είναι ο πατέρας της. Σίγουρα όμως τίθεται ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. Είναι δυνατόν να δίνουν δουλειές στα παιδιά τους, να τα προσλαμβάνουν με συμβάσεις έργου, ενώ συγχόνως εργάζονται και σε άλλο φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω στην ΔΕΥΑ Κομοτηνής; Τέτοιο… μαϊμού ΠΕΝΑΛΤΙ ούτε ο μπαμπάς Ταπατζάς έδινε όταν ήταν διαιτητής Α’ εθνικής και προκαλούσε έντονες διαμαρτυρίες παικτών, παραγόντων και φιλάθλων με τις αποφάσεις του.
ΟΧΙ. ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ, δηλαδή πως είναι δυνατόν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης να προσλαμβάνει με σύμβαση έργου και μάλιστα δυο φορές την ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ στην Ροδόπη Μανώλη Ταπατζά, δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε στον ίδιο, ούτε στον κ.Ταπατζά, ούτε φυσικά στους υπόλοιπους Αντιπεριφερειάρχες ή περιφερειακούς συμβούλους.

Αφού λοιπόν ο Εβρίτης Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης δίνει δουλειές στην ΚΟΡΗ του Αντιπεριφερειάρχη του, γιατί μετά από αυτό να μην αρχίσει να κάνει αναθέσεις (όχι ο ίδιος γιατί θα ήταν… αποκορύφωμα της προκλητικότητας, αλλά να βάλει τον… Ταπατζά ή τον Πουλιλιό) και στην εταιρεία εστίασης PRINCIPAL που ανήκει πλέον στη σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου και τον αδερφό του Βαγγέλη; Αν υπάρχει νομικό κώλυμα, θα έρθει και πάλι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και με μια νυχτερινή ΝΤΡΟΠολογία, όπως με τις μετοχές συζύγων ή συγγενικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού (της Τουρκίας που ασχολούνται με έκδοση βίζας για παράδειγμα) και θα δώσει την λύση. Αν και στην εταιρεία σίτισης της γυναίκας και του αδερφού του κάνει πλέον απ’ ευθείας ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ η Άννα Ροκοφύλλου, Πρόεδρος του ΙΝΕΒΕΔΙΜ για την σίτιση των φοιτητικών εστιών Ξάνθης, Κομοτηνής και την μαθητική του Εχίνου.
Πως υπέγραψε άλλωστε σύμβαση έργου με την κόρη του Αντιπεριφερειάρχη του στην Ροδοπη Μανώλη Ταπατζά. Νομίζετε ότι θα αντιδράσει κανείς; Δεν λέμε από την παράταξη του. Ποιος να τολμήσει από αυτούς έστω να… ψελλίσει κάτι. Από τα ΜΜΕ του Έβρου και όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ βλέπετε πως όλους αυτούς τους μήνες υπάρχει… άκρα του τάφου σιωπή ότι και αν συμβαίνει.
Μόνο το Evros-news.gr αναδεικνύει κάποιες παρόμοιες ΠΡΟΚΛΉΤΙΚΕΣ αποφάσεις, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κάθε τόσο στα δικαστήρια με μηνυτή τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη. Όπως την ερχόμενη εβδομάδα που θα είμαστε κατηγορούμενοι για την κριτική που του κάναμε όταν οι Εβρίτες διαμαρτύρονταν για το ΚΥΤ Φυλακίου, επειδή η εταιρεία PRINCIPAL που ήταν τότε μέτοχος της, αναλάμβανε κατά καιρούς την σίτιση των λαθρομεταναστών.
Κι ύστερα σας φταίνε οι Κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους, όταν οι περισσότεροι όχι μόνο… ανέχεστε φαινόμενα όπως αυτό που αναφερόμαστε, αλλά τα επικροτείτε κιόλας ψηφίζοντας τους.




























