Ξέσπασε χθες βράδυ ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, με αφορμή το γεγονός ότι ο νομός Έβρου μπήκε πλέον στο… κάδρο για την αφθώδη πυρετό.

Μετά από δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών για κρούσμα στην Τουρκία και συγκεκριμένα κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, ακολούθησε η δημόσια παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μακάριου Λαζαρίδη, ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεχείς επαφές με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη, για να μην υπάρξει πρόβλημα στον Έβρο με την πολύ επικίνδυνη ζωονόσο. Ο πάντα σχεδόν ψύχραιμος στις τοποθετήσεις του κ.Αλεξανδρής, ουσιαστικά… ξεσπάει για όλα αυτά, αναφέροντας ότι το κρούσμα αφθώδους πυρετού στην Τουρκία ήταν 100 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα και πριν το Πάσχα. Αυτό δεν είναι δυνατόν να. προκαλεί κινδυνολογία βάζοντας και το νομό Έβρου στο στόχαστρο.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε λοιπόν ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης:
“Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσα προβλήματα θα φορτωθούμε ακόμη ;
«Ως πού θα φτάσει η τιμωρία του Έβρου; Μετά τα κύματα παράνομης λαθρομετανάστευσης ,τις φωτιές, την ευλογιά , την λειψυδρία, τις πλημμυρισμένες εκτάσεις ,τις κάκιστες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ , τα προβλήματα με το monitoring, τις απλήρωτες ακόμη υποσχέσεις για deminimous μηδικής και ρυζιού , τώρα μας χρεώνουν και μια νόσο που ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ!
Ξεκάθαρα ως άνθρωποι που σεβόμαστε την δουλειά μας και τον τόπο μας λέμε Ναι στην πρόληψη και τη βιοασφάλεια, αλλά ΟΧΙ στην καταστροφολογία και τη λάσπη. Ο Έβρος είναι ΚΑΘΑΡΟΣ από αφθώδη πυρετό. Το κρούσμα που επικαλούνται κάποιοι ήταν στα Μάλγαρα της Τουρκίας, 100 χλμ μακριά από τα σύνορα , πριν από το Πάσχα .
Δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημιστεί ο τόπος μας και ο μόχθος μας για παιχνίδια εντυπώσεων. Το ότι φυλάμε Θερμοπύλες δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και τα μόνιμα θύματα.»































