Η Σαμοθράκη τίμησε με λαμπρότητα την μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της

Η Σαμοθράκη τίμησε σήμερα με ιδιαίτερη λαμπρότητα την μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας και των λειψάνων τους.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κα βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ενώ παρέστησαν ο Γραμματεάς Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός και πλήθος κόσμου.
Οι Πέντε Νεομάρτυρες αποτελούν σύμβολο πίστης, θάρρους και προσήλωσης στις αξίες μας, κρατώντας ζωντανή την ιστορική και πνευματική παρακαταθήκη της Σαμοθράκης.
Επ’ ευκαιρία των λατρευτικών εκδηλώσεων, έγινε και η βράβευση των επιτυχόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και των αριστούχων μαθητών του νησιού.
Οι εκδηλώσεις συνοδεύτηκαν και από παρουσίαση τοπικών χορών, με την συμμετοχή του χορευτικού συλλόγου Σαμοθράκης, τα μέλη του οποίου, με σεβασμό στην παράδοση ανέδειξαν την πολιτιστική κληρονομιά και την ταυτότητα της Σαμοθράκης.