Πλεύρης: “Οι ανήλικοι λαθρομετανάστες κοστίζουν 3000€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ” – Στον Έβρο έδωσαν 10.000 ευρώ σε οικογένειες να έρθουν

Με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου «Εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ήρθε στην επικαιρότητα μια παλαιότερη δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη.

Ο κ.Πλεύρης είχε δηλώσει λοιπόν στην Κατερίνα Παναγοπούλου ότι: «Ένας ασυνόδευτος ανήλικος κοστίζει κοντά στα 3.000 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα ανέφερε πως το κόστος αφορά διαμονή σε ειδικές δομές, επίτροπο, ψυχοκοινωνική στήριξη και μηχανισμούς προστασίας.

Όσον αφορά τους ενήλικες λαθρομετανάστες κοστίζουν περίπου 700–800 ευρώ μηνιαίως.

Δηλαδή στην Ελλάδα δίνονται πάνω από 30.000 ευρώ τον χρόνο για για κάθε ανήλικο λαθρομετανάστη, όταν για τον Έβρο, που υποτίθεται η Κυβέρνηση της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να… ανασυγκροτήσει και να δώσει λύσεις στο δημογραφικό, στο γνωστό αποτυχημένο παταγωδώς πρόγραμμα μετεγκατάστασης, προβλέπονταν εφάπαξ ποσό μόλις 10.000 ευρώ για μια οικογένεια που θα εγκατασταθεί στην περιοχή. Όσα δηλαδή δαπανούν σε τρεις μήνες για έναν λαθρομετανάστη. Και τελικά εγκρίθηκαν μόλις δυο αιτήσεις.

Για να μην μιλήσουμε για την… κοροϊδία του έκτακτου επιδόματος 150 ευρώ για κάθε παιδί που ανακοίνωσε ο κ.Μητσοτάκης ότι θα δώσει τώρα τον Ιούνιο ή για τα περίπου 70 ευρώ μηνιαίο, επίδομα τέκνου που παίρνει (και με εισοδηματικά κριτήρια) κάθε Έλληνας γονέας. Έτσι αντιμετωπίζονται οι Εβρίτες σε σχέση με τους λαθρομετανάστες από αυτή την Κυβέρνηση και το Κράτος γενικότερα..

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΛΕΥΡΗ