Στην 8η Επίδειξη Μόδας ατόμων ΑΜΕΑ το μπλουζάκι Εβρίτη πρωταθλητή

«Η αναπηρία είναι τρόπος ζωής και όχι ντροπής» είναι το σύνθημα που περνάει τα τελευταία χρόνια μέσα από το μπλουζάκι που έφτιαξε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ΑΜΕΑ στον κλασσικό στίβο Ανδρέας Μόμτσος.

Το συγκεκριμένο μπλουζάκι το φορούν τα μέλη αθλητικών σωματείων, ομάδων και απλοί πολίτες για να στηρίξουν την κίνηση του Εβρίτη αθλητή από το Κισσάριο του  δήμου Σουφλιου .

Αυτό το μπλουζάκι θα φορέσουν και θα παρελάσουν επί σκηνής αθλητές ΑΜΕΑ με τους συνοδούς τους στα πλαίσια της επίδειξης μόδας την οποία συνδιοργανώνουν ο δήμος Παλαιού Φαλήρου και η ΑΜΚΕ ΔΥΑΜΕΑ (Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Αναπηρία ) με την επιμέλεια του οίκου μόδας Tranoulis Fashion.

Η πρόεδρος της ΔΥΑΜΕΑ, Σύλβια Αντώναρου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Σωματείο τα τελευταία 9 χρόνια να αποδείξει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τα Άτομα Με Αναπηρία.

«Η ΑΜΚΕ προσπαθεί με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις  να βγάλει τους ανθρώπους αυτούς από το σπίτι έτσι ώστε να γίνουμε όλοι μια ομάδα ανθρώπων χωρίς να βλέπουμε την διαφορετικότητα. Προσπαθούμε να περάσουμε μηνύματα στον κόσμο κάνοντας τον να συνειδητοποιήσει ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει ΑΜΕΑ . Ο κόσμος, οι άνθρωποι ξεχνούν. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή . Όλα αλλάζουν σε δευτερόλεπτα».

https://fashion.me2we.gr/

Στην επίδειξη εκτός των άλλων, θα παρελάσουν αθλητές με τους συνοδούς τους, 34 άτομα με αναπηρία , 30 επαγγελματίες μοντέλα και 120 άνθρωποι μπροστά και πίσω από την σκηνή.

Όπως επισήμανε η κυρία Αντώναρου  η ΑΜΚΕ ΔΥΑΜΕΑ στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων , έχει 20 μέλη στο ΔΣ με συν διαχειριστές τους Αντώνη Οικονόμου και Κατερίνα  Πολύζου , έχει 8.500 ακολούθους, ενώ υπάρχουν 100 εθελοντές που προσφέρουν συστηματικά σε όλες τις δράσεις της .

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Ανδρέας Μόμτσος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ευχαρίστησε όλους όσοι  στηρίζουν τον αγώνα του που με τα 1000 και πλέον μπλουζάκια που έχει διανείμει, έχει καταφέρει να φτάσει το μήνυμα πολλά μέρη της γης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν».