“Οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων και ο παραμελισμός του Βορείου Έβρου”

“Οι Κυβερνήσεις των τελευταίων 40 χρόνων και ο παραμελισμός του Βορείου Έβρου”

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Βορείου Έβρου, ο κ.Χαρίσης Δεληγιάννης από τον Πεντάλοφο Ορεστιάδας, μετανάστης στη Γερμανία(Στουτγκάρδη) αλλά και κλασική περίπτωση αυτού που λέμε ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ τόσο όταν έρχεται συχνά στην πατρίδα όσο και εκεί που εργάζεται, αναφέρεραι στις διαχρονικές ευθύνες των Κυβερνήσεων, για την εγκατάλειψη του Βορείου Έβρου.

Ο κ.Χαρίσης Δεληγιάννης από τον Πεντάλοφο Ορεστιάδας, αριστερά στην φωτογραφία με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Προς τις κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών για τον παραμελισμό του Βορείου Έβρου.

Κυρίες και κύριοι κυβερνόντες του Ελληνικού Κράτους. Ξεκινώντας ένα από τα πολλά προβλήματα που χρονίζουν εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή, ένα είναι το οδικό δίκτυο. Ξεκινάει κανείς από το Ορμένιο για Αλεξανδρούπολη και σε πολλά σημεία του κάθετου Άξονα σε μια απόσταση 5 χιλιομέτρων συναντά αμέτρητες παρακάμψεις. Για χρόνια τώρα κατασκευάζεται ο δρόμος με ταχύτητα χελώνας, όχι χελώνας αλλά ούτε με ταχύτητα σαλίγκαρου. Εάν ξεκινούσε σαλίγκαρος από το Ορμένιο θα έφτανε στην Αθήνα.

Και ερωτούμε, δεν υπάρχουν αρμόδιοι που να ελέγχουν την κατάσταση και τους εργολάβους? Σε καμία άλλη περιφέρεια δεν χρονίζει η δραματική κατάσταση όπως στον Βόρειο Έβρο. Ο καθένας μας πληρώνει φόρους στο κράτος για να έχει κοινωνικές παροχές, εμείς εδώ στο Βόρειο Έβρο τι έχουμε? Έχουμε Αττική Οδό? Έχουμε Νοσοκομείο? Έχουμε Μετρό? Έχουμε αστική συγκοινωνία? Έχουμε πολιτιστικά προγράμματα όπως η Αθήνα? Κρούωμε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή μας που έχει μπει για τα καλά στο μαρασμό. Δεν υπάρχει υποδομή ανάπτυξης, εδώ και 50 χρόνια οι νέοι εγκαταλείπουν την περιοχή εντός και εκτός της χώρας. Ο κόσμος της περιοχής είναι γερασμένος, δεν υπάρχει προοπτική. Πότε επιτέλους οι υδροκέφαλοι πολιτικοί του Αθηναϊκού Κράτους θα ενδιαφερθούν για τα προβλήματα της περιοχής? Στο μόνο που είμαστε ίσοι, είναι να πληρώνουμε φόρους στο κράτος χωρίς να απολαμβάνουμε τις κοινωνικές παροχές όπως οι άλλες περιοχές της Ελλάδας“.