Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία και έξοδα για γονείς και παιδιά, στις ιατρικές εξετάσεις των σχολείων

Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία και έξοδα για γονείς και παιδιά, στις ιατρικές εξετάσεις των σχολείων

Πλησιάζει σε λίγες ημέρες η έναρξη των σχολείων όλων των βαθμίδων, αλλά όσον αφορά τη Σαμοθράκη, μεγάλη ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα σε εποχές οικονομικής κρίσης περιμένει γονείς και παιδιά.

Όπως είναι γνωστό, σε κάποιες τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, είναι απαραίτητη η κάρτα υγείας του μαθητή, με ιατρικές βεβαιώσεις για την καλή κατάσταση του, φυσική και σωματική. Σύμφωνα με την εγκύκλκιο του υπουργείου Παιδείας και όσο γράφει η συγκεκριμένη βεβαίωση, ο μαθητής πρέπει να εξαταστεί από καρδιολόγο, παιδίατρο και ορθοπεδικό.

Οι τρεις αυτές ειδικότνητες όμως δεν υπάρχουν στο Κέντρο υγείας της Σαμοθράκης. Μόνο για τον καρδιολόγο, αν βρίσκεται στο νησί ο Πρόεδρος του Δηοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παππάς, γιατρός καρδιολόγος στο επάγγελμα, θα μπορούσε να θεωρήσει την κάρτα, αλλά μόνο για την δική του ειδικότητα και εφ όσον μπορεί μια και είναι διορισμένος ως ,γνωστό στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως και να έχει, οι γονείς θα πρέπει να πάρουν το καράβι και μαζί με το παιδί τους να πληρώσουν εισιτήρια μετ επιστροφής για την Αλεξανδρούπολη, όπου θα πρέπει επίσης να δώσουν χρήματα σε ιδιώτη γιατρό για να υποβάλλει στις απαρίτητες εξετάσεις τα παιδιά και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση. Μιλάμε ότι το ποσό θα ξεπεράσει σίγουρα τα 100 ευρώ για κάθε οικογένεια, ξέχωρα την ταλαιπωρία.