Δίκαια Τριγώνου: Παρατημένο και αναξιοποίητο, καταστρέφεται το κτίριο ιδιοκτησίας της Μητρόπολης

Δίκαια Τριγώνου: Παρατημένο και αναξιοποίητο, καταστρέφεται το κτίριο ιδιοκτησίας της Μητρόπολης

Ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στα Δίκαια του Τριγώνου, που ανήκει στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου και παλαιότερα λειτουργούσε ως οικοτροφείο για τους μαθητές του γυμνασίου από τα γύρω χωριά, παρατημένο και εγκαταλελειμμένο εδώ και πολλά χρόνια καταστρέφεται.

Έχουν περάσει βέβαια πολλά χρόνια απ’ την εποχή που λειτουργούσε ως οικοτροφείο για τους μαθητές του γυμνασίου των Δικαίων, νέα παιδιά έχουν μείνει πλέον ελάχιστα στην περιοχή, αλλά το συγκεκριμένο κτίριο είναι κρίμα να μην βρεθεί κάποιος τρόπς να αξιοποιηθεί. Σε συνεργασία του Μητροπολίτη με τον δήμο Ορεστιάδας, μια και ο Σεβασμιότατος κ.Δαμασκηνός έχει άριστες σχέσεις με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη. Μέχρι και εκκλησία του Αγίου Κυπριανού ετοιμάζονταν να θεμελιώσουν πριν από καιρό, άσχετα αν λόγω αντιδράσεων αυτό δεν προχώρησε.
ΌΠως λένε κάτοικοι της περιοχής του Τριγώνου και προτείνουν μέσω της σελίδας που έχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμεύσει ως γηροκομείο στην περιοχή του Τριγώνου, αφού πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων των χωριών του είναι ηλικιωμένοι και πολλοί από αυτούς ζουν εντελώς μόνοι τους. Χωρίς κάποια οργανωμένη φροντίδα από οποιονδήποτε.

Αυτή είναι μόνο μια από τις προτάσεις που υπάρχουν. Θα πρέπει λοιπόν, μαζί με τις άλλες ιδέες και σκέψεις, να μεταφερθούν στον Μητροπολίτη κ.Δαμασκηνό ή στον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και αυτός σε συνεργασία μαζί του να δουν πως θα αξιοποιηθεί. Γιατί είναι κρίμα να το αφήσουν να καταρρεύσει όπως πολλά σπίτια στα χωριά του Έβρου, αν και πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο.

Απ’ ότι είδα, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου βρέθηκε αρχές του μήνα στα Δίκαια και λειτουργησε εκεί. Δεν ξέρω αν του τέθηκε από τους θεσμικούς φορείς της περιοχής το συγκεκριμένο ζήτημα ή από κάποιους κατοίκους. Αν όιχι, χάθηκε μια ευκαιρία να το επισκεφθούν επιτόπου και να διαπιστώσει και ο ίδιος την εικόνα εγκατάλειψης και συνεχόμενης αλλοίωσης που προκαλεί το πέρσμα των χρόνων και η μη χρησιμοποίηση του.