Καίσας: Θυμώνω με όσους αντιδρούν στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Καίσας: Θυμώνω με όσους αντιδρούν στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, τάσσεται ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας και μάλιστα δηλώνει ότι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμα και από συναδέρφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δευτερεύον και τριτεύον.

Μιλώντας στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και τον Σταύρο Παπαδόπουλο για το συγκεκριμένο θέμα και με αφορμή τον τεράστιο “θόρυβο”που έχει δημιουργηθεί, ο κ.Καίσας τόνισε χαρακτηριστικά “πιάσαμε μια τρίχα και την κάναμε τριχιά” και ότι αυτό που προέχει είναι να επισπευσθεί ο χρόνος και η διαδικασία των υιοθεσιών στη χώρα μας. “Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι σημαντικές καθυστερήσεις που ξεπερνούν και τα 10 χρόνια, στην υιοθεσία παιδιών στην Ελλάδα και αντί να ασχοληθούμε με αυτό και να το λύσουμε, πιάσαμε μια τρίχα και την κάναμε τριχιά και το κάναμε κυρίαρχο ζήτημα. 

Πόσα από αυτά τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν σύμφωνο συμβίωσης, θα φτάσουν να υιοθετήσουν παιδιά; Ένα, δυο πέντε; Αμφιβάλλω. Τα υπόλοιπα παιδιά θα τα καταδικάσουμε; Είχαμε στην επιτροπή της Βουλής όπου μετέχω για το νομοσχέδιο και αντιπροσώπους των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Με συγκίνησε πραγματικά η γυναίκα, η οποοία είπε εγώ έχω παιδιά. Συζώ με άλλη, αλλά έχω δυο παιδιά δικά μου και υιοθέτησα και άλλα τρία. Σε αυτή την γυναίκα, ο νόμος ο προηγούμενος δίνει τη δυνατότητα να είναι ανάδοχος σε άλλα τρία.

Κι ερχόμαστε εμείς τώρα, πραγματικά με φαρισαϊκό τρόπο, με υποκριτικό τρόπο, γι΄αυτό θυμωνω όταν ακούγονται τέτοια επιχειρήματα και να πούμε τί; Να απαγορεύσουμε αυτά τα παιδιά να υιοθετηθούν και να τα καταδικάσουμε να είναι στα ιδρύματα. Το θέμα με τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι επουσιώδες  είναι δευτερεύον και τριτεύον. Η ουσία είναι άλλη. Να βγάλουμε αυτά τα χιλιάδες παιδιά από τα ιδρύματα και πραγματικά να μεγαλώσουν μέσα σε μια οικογενειακή κατάσταση.  Και να σας πω και κάτι τελευταίο; Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που δείχνουν περισσότερη αγάπη σε αυτά τα παιδιά”.